МАМИЋЕВ ИНТЕРВЈУ ШОКИРАО РЕГИОН: „Срушили су нам дивну Југу, волим Србе и Србију, а Вучић…“ (ВИДЕО)

МАМИЋЕВ ИНТЕРВЈУ ШОКИРАО РЕГИОН: „Срушили су нам дивну Југу, волим Србе и Србију, а Вучић…“ (ВИДЕО)

19 августа 2020

Некадашњи први човек Динама из Загреба, Здравко Мамић, гостовао је у емисији „Спортлајт“, где је говорио о контроверзним детаљима из свог живота, пословању у Динаму, а дотакао се и Југославије, Милорада Пуповца, Александра Вучића, Црвене звезде, Партизана…Наиме, „Спортклуб“ је на Јутјубу објавио делове разговора са Мамићем који је на помен Југославије рекао:

„Погледајте ви шта смо направили од једне од најлепших земаља света као што је била Југославија, па искасапили смо је. Ако си, брацо, део Европске уније, играш по тим правилима. А ништа се није променило, само нас у ЕУ нико и ништа не пита, а у Југославији су нас ипак озбиљно питали“.

Мамић је рекао да је „био Хрват у Југославији“ и да је и данас „Хрват у Хрватској“.

„Коме то смета? Па ја да почнем да вичем у Загребу на Тргу бана Јелачића да сам Хрватина, они би ме ухапсили. А да дођем у Београд и запевам ‘Марјане, Марјане’, што сам сто пута урадио, целе Теразије се дижу и аплаудирају“, навео је Мамић, пренео је „Вечерњи лист“, уз подсећање да је саветник Динама у бекству од хрватског правосуђа јер је оптужен да је клуб оштетио у вишемилионском износу.

Мамић је подсетио да је у Београд долазио у клуб Дуга у који, како тврди, нису могле да уђу стране дипломате.

„Влада Перовић је уз Лепу Лукић држао локал, а ја када бих улазио, легендарни ди-џеј Чупко би најављивао да улази специјални гост. Пазите, то је било пре 40 година. Стиже из Загреба мистер Мамић, а Шабан Шаулић из угла почиње да пева ‘Снег је опет Снежана’. То је оно што ја волим, за шта живим“, препричава Мамић догађаје из Београда.

Мамић истиче да га не интересују они који то „фалсификују и изврћу“.

„Не дам да ми узму моје успомене, моју младост, моје пријатеље и моје животне постулате“, поручио је Мамић.

Мамић је, такође, говорио и о политичарима, наводећи да ужива симпатије председника Србије Александра Вучића.

„Срећан сам што се појавио хрватски политичар Борис Милошевић, који је Србин по националности. Наравно, ту је и Милорад Пуповац који је радио један крвави посао све ове године. Нема политичара из Хрватске или хрватског политичара из Босне и Херцеговине који у сусретима с Вучићем није доживео да Вучић не пита за мене: ‘Где је онај ваш мађионичар, онај способни човек­?’“, казао је Мамић.

Мамић је говорио и о Црвеној звезди и Партизану, наводећи да нема никакав разлог да „сутра не ради у Звезди или Партизану“ јер су то за њега, како је истакао, институције.

„Када не бих имао бољу ситуацију, да нисам у Динаму, и да на тржишту у нормално уређеним околностима имам такву понуду, за мене би то била привилегија. У Хрватској постоји на хиљаде графита на којима пише: ‘Убиј, Мамића! Мамићу, Србине. Мамић — четник’… а то је управо због тих мојих ставова јер ја не желим да будем у колони људи који сатанизују народе“, поручио је Мамић.

„Не може да буде продуктиван народ који слуша о усташама, партизанима, четницима, коронама, заверама, злочинима…“, оценио је Мамић.

„Народ може да буде продуктиван и да ствара нове вредности ако навија за своје идоле, да пева у Дугама, Теразијама, Кошутама…“, закључио је Мамић.

KOMENTARI10 коментара

 1. milanm says:

  Maminjo i takvi likovi kao on, daju radost zivljenju :)

  • За Србију says:

   Kada ponovo krene, ubićete od radosti, ko zeca. Samo se naivne srPske budale pecaju na ovakve prazne izjave.

 2. Zemlja Dembelija says:

  Pa jeste Yugoslavia bila divna zemlja, svojevremeno srednja po veličini u svetu a takođe i po razvoju se tako kotirala, vojno neutralna sa miroljubivim aktivnim koezistiranjem sa svima zemljama. Osnivač tada najjačeg bloka "Nesvrstanih zemalja" i izrazito cenjena u svim svetskim organizacijama. To je sve moglo dok je Tito živeo, nakon toga Slovenci su realno mogli da se otcepe, Hrvati su morali najpre da prigrabe što više teritorije tako što će da pogube ili proteraju Srbe da bi tek onda mogli da se otcepe. Po ustavu SFRJugoslavije sve republike su imale pravo na sopstveni razvoj do otcepljenja. A sada smo u vremenu posle toga. Ta zemlja se raspala jer su svi gledali da ukradu i iskoriste zejedničku imovinu, niko nije želeo da joj doprinese. Tako je i danas sa korupcijom. Kinezi to rešavaju metkom u čelo i zatim na operacioni sto da se iskoriste organi za hirurške potrebe.

  • RASPUCHIN says:

   Малчице гријешите у вези устава и права на "раздруживање" а у вези Брозославије гријешите много више. Оно што је занимљивије од Вашег коментара (а што не видите од носталгије која Вас хвата) је једна , не случајна , појава. То је прича са Пупавцем и одласком "Милошевића" у Книн као и са Мамићем и многим сличним њему , са 'рваЦке стране , који дувају у дипле ј"U"гоносталгије. Ово можете упоредити са "Илирским" и многим другим сличним покретима и иницијативама са њихове стране. Чињеница је да су све те њихове иницијативе долазиле пред глобалне "тектонске" поремећаје као , нпр. , пред крај првог свјетског рата. Односно , када би нањушили да би они могли платити пуну цијену за све што су радили. А Мамић? Па ово код Мамића је као код Миткета , "жал за младост".

  • dedaizsrbijevansebe says:

   @ Земља Дембелија : Коментер је препун " чињеница " као што је и да су све републике имале право на отцепљење . Устав , напротив , прецизира : РЕПУБЛИКЕ СУ СЕ НА ОСНОВУ ТОГ ПРАВА ( на самоопредељења , до отцепљења ) УДРУЖИЛЕ У ЈУГОСЛАВИЈУ ! Југославија је била само један од оснивача , а Тито је само сопственим харизмом стекао углед вође . Југославија се није распала због лопова и ленштина , већ због узлете Хелмута Кола оца велике Немачке , која је имала нерашчишћене рачуне са Србијом и Русијом !

  • Uskok says:

   Loži nas na čistom Srbskom jeziku, a merka tezgu u Srbiji. Jer mu je hr - caput!!! Đe se baaaš sad sjeti mladosti?

 3. uddu says:

  Koliko mu je AV platio da govori pozitivno o njemu _

 4. Kulak says:

  Ogulio je rvacku do koske,sad bi i Srbiju.

 5. Gardista says:

  Jedino retardirani hrvatoid je dobar konj.

 6. geto says:

  Fascinira me hrvacka dvolicnost prava latinska slatkorecivost,neiskrenost kakva je samo njima svojstvena.Prema tome ovaj je prava hrvatina, nije potrebno da vice to po trgovima dovoljan je ovaj intervju.Prosto me sramota kolko ujko misli da smo mi glupi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u