МАМИЋЕВ ИНТЕРВЈУ ШОКИРАО РЕГИОН: „Срушили су нам дивну Југу, волим Србе и Србију, а Вучић…“ (ВИДЕО)

MAMIĆEV INTERVJU ŠOKIRAO REGION: „Srušili su nam divnu Jugu, volim Srbe i Srbiju, a Vučić…“ (VIDEO)

19 avgusta 2020

Nekadašnji prvi čovek Dinama iz Zagreba, Zdravko Mamić, gostovao je u emisiji „Sportlajt“, gde je govorio o kontroverznim detaljima iz svog života, poslovanju u Dinamu, a dotakao se i Jugoslavije, Milorada Pupovca, Aleksandra Vučića, Crvene zvezde, Partizana…Naime, „Sportklub“ je na Jutjubu objavio delove razgovora sa Mamićem koji je na pomen Jugoslavije rekao:

„Pogledajte vi šta smo napravili od jedne od najlepših zemalja sveta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Ako si, braco, deo Evropske unije, igraš po tim pravilima. A ništa se nije promenilo, samo nas u EU niko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji su nas ipak ozbiljno pitali“.

Mamić je rekao da je „bio Hrvat u Jugoslaviji“ i da je i danas „Hrvat u Hrvatskoj“.

„Kome to smeta? Pa ja da počnem da vičem u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhapsili. A da dođem u Beograd i zapevam ‘Marjane, Marjane’, što sam sto puta uradio, cele Terazije se dižu i aplaudiraju“, naveo je Mamić, preneo je „Večernji list“, uz podsećanje da je savetnik Dinama u bekstvu od hrvatskog pravosuđa jer je optužen da je klub oštetio u višemilionskom iznosu.

Mamić je podsetio da je u Beograd dolazio u klub Duga u koji, kako tvrdi, nisu mogle da uđu strane diplomate.

„Vlada Perović je uz Lepu Lukić držao lokal, a ja kada bih ulazio, legendarni di-džej Čupko bi najavljivao da ulazi specijalni gost. Pazite, to je bilo pre 40 godina. Stiže iz Zagreba mister Mamić, a Šaban Šaulić iz ugla počinje da peva ‘Sneg je opet Snežana’. To je ono što ja volim, za šta živim“, prepričava Mamić događaje iz Beograda.

Mamić ističe da ga ne interesuju oni koji to „falsifikuju i izvrću“.

„Ne dam da mi uzmu moje uspomene, moju mladost, moje prijatelje i moje životne postulate“, poručio je Mamić.

Mamić je, takođe, govorio i o političarima, navodeći da uživa simpatije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Srećan sam što se pojavio hrvatski političar Boris Milošević, koji je Srbin po nacionalnosti. Naravno, tu je i Milorad Pupovac koji je radio jedan krvavi posao sve ove godine. Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživeo da Vučić ne pita za mene: ‘Gde je onaj vaš mađioničar, onaj sposobni čovek­?’“, kazao je Mamić.

Mamić je govorio i o Crvenoj zvezdi i Partizanu, navodeći da nema nikakav razlog da „sutra ne radi u Zvezdi ili Partizanu“ jer su to za njega, kako je istakao, institucije.

„Kada ne bih imao bolju situaciju, da nisam u Dinamu, i da na tržištu u normalno uređenim okolnostima imam takvu ponudu, za mene bi to bila privilegija. U Hrvatskoj postoji na hiljade grafita na kojima piše: ‘Ubij, Mamića! Mamiću, Srbine. Mamić — četnik’… a to je upravo zbog tih mojih stavova jer ja ne želim da budem u koloni ljudi koji satanizuju narode“, poručio je Mamić.

„Ne može da bude produktivan narod koji sluša o ustašama, partizanima, četnicima, koronama, zaverama, zločinima…“, ocenio je Mamić.

„Narod može da bude produktivan i da stvara nove vrednosti ako navija za svoje idole, da peva u Dugama, Terazijama, Košutama…“, zaključio je Mamić.

KOMENTARI10 komentara

 1. milanm says:

  Maminjo i takvi likovi kao on, daju radost zivljenju :)

  • Za Srbiju says:

   Kada ponovo krene, ubićete od radosti, ko zeca. Samo se naivne srPske budale pecaju na ovakve prazne izjave.

 2. Zemlja Dembelija says:

  Pa jeste Yugoslavia bila divna zemlja, svojevremeno srednja po veličini u svetu a takođe i po razvoju se tako kotirala, vojno neutralna sa miroljubivim aktivnim koezistiranjem sa svima zemljama. Osnivač tada najjačeg bloka "Nesvrstanih zemalja" i izrazito cenjena u svim svetskim organizacijama. To je sve moglo dok je Tito živeo, nakon toga Slovenci su realno mogli da se otcepe, Hrvati su morali najpre da prigrabe što više teritorije tako što će da pogube ili proteraju Srbe da bi tek onda mogli da se otcepe. Po ustavu SFRJugoslavije sve republike su imale pravo na sopstveni razvoj do otcepljenja. A sada smo u vremenu posle toga. Ta zemlja se raspala jer su svi gledali da ukradu i iskoriste zejedničku imovinu, niko nije želeo da joj doprinese. Tako je i danas sa korupcijom. Kinezi to rešavaju metkom u čelo i zatim na operacioni sto da se iskoriste organi za hirurške potrebe.

  • RASPUCHIN says:

   Malčice griješite u vezi ustava i prava na "razdruživanje" a u vezi Brozoslavije griješite mnogo više. Ono što je zanimljivije od Vašeg komentara (a što ne vidite od nostalgije koja Vas hvata) je jedna , ne slučajna , pojava. To je priča sa Pupavcem i odlaskom "Miloševića" u Knin kao i sa Mamićem i mnogim sličnim njemu , sa 'rvaCke strane , koji duvaju u diple j"U"gonostalgije. Ovo možete uporediti sa "Ilirskim" i mnogim drugim sličnim pokretima i inicijativama sa njihove strane. Činjenica je da su sve te njihove inicijative dolazile pred globalne "tektonske" poremećaje kao , npr. , pred kraj prvog svjetskog rata. Odnosno , kada bi nanjušili da bi oni mogli platiti punu cijenu za sve što su radili. A Mamić? Pa ovo kod Mamića je kao kod Mitketa , "žal za mladost".

  • dedaizsrbijevansebe says:

   @ Zemlja Dembelija : Komenter je prepun " činjenica " kao što je i da su sve republike imale pravo na otcepljenje . Ustav , naprotiv , precizira : REPUBLIKE SU SE NA OSNOVU TOG PRAVA ( na samoopredeljenja , do otcepljenja ) UDRUŽILE U JUGOSLAVIJU ! Jugoslavija je bila samo jedan od osnivača , a Tito je samo sopstvenim harizmom stekao ugled vođe . Jugoslavija se nije raspala zbog lopova i lenština , već zbog uzlete Helmuta Kola oca velike Nemačke , koja je imala neraščišćene račune sa Srbijom i Rusijom !

  • Uskok says:

   Loži nas na čistom Srbskom jeziku, a merka tezgu u Srbiji. Jer mu je hr - caput!!! Đe se baaaš sad sjeti mladosti?

 3. uddu says:

  Koliko mu je AV platio da govori pozitivno o njemu _

 4. Kulak says:

  Ogulio je rvacku do koske,sad bi i Srbiju.

 5. Gardista says:

  Jedino retardirani hrvatoid je dobar konj.

 6. geto says:

  Fascinira me hrvacka dvolicnost prava latinska slatkorecivost,neiskrenost kakva je samo njima svojstvena.Prema tome ovaj je prava hrvatina, nije potrebno da vice to po trgovima dovoljan je ovaj intervju.Prosto me sramota kolko ujko misli da smo mi glupi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *