МАНДИЋ: Ако Јоаникије заврши у Спужу – неће више важити обећање ДФ дато Амфилохију

MANDIĆ: Ako Joanikije završi u Spužu – neće više važiti obećanje DF dato Amfilohiju

15 maja 2020

JEDAN od lidera opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić zapretio je da, ukoliko episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude poslat u zatvor u Spužu, neće u ime tog fronta imati nikakvu obavezu prema obećanju datom mitropolitu Amfilohiju.

Mandić je poručio da će suprotno tome od Amfilohija tražiti da zajedno „pozovu Crnu Goru da se to ne dozvoli i po cenu da ni spuški zatvor više ne postoji”.Mandić je to rekao u crnogorskom parlamentu, a prenele su podgoričke Vijesti.

On je kazao da je informaciju da će episkop Joanikije biti prebačen u Istražni zatvor u Spužu dobio od poslanika Budimira Aleksića, prenosi Tanjug.

„Možda vi želite, imam i takve informacije, da izazovete građanske sukobe u Crnoj Gori, zato što oni koji su ukrali milijarde veruju da će NATO da im obezbedi privatnu državu gde će moći da uživaju u tim milijardama. Ali, da znate, ovde na ovom prostoru, to je granica preko koje neće preći pravoslavni narod Crne Gore. Videli ste sinoć šta je bilo bez ičijeg poziva, a biće verovatno i noćas”, rekao je Mandić.

Obraćajući se poslaniku vladajuće Demokratske partije socijalista Nikoli Rakočeviću, Mandić je rekao da ako vladika Joanikije bude poslat u Spuž tada i predstavnici vladajućih treba da obuku uniforme i da zastupaju to što misle da je ispravno.

Medojević: Dva su izlaza iz krize – politički i oružani, trećeg nema

POSLANIK i jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je u parlamentu da dva puta vode izlasku iz aktuelne situacije u Crnoj Gori, politički i oružani.

„Postoji put oružanih sukoba i put političkih promena. Nema trećeg puta”, rekao je Medojević i dodao da je pravoslavni narod Crne Gore spreman da brani svoje korene.

Medojević je rekao da je Crna Gora, nažalost, u situaciji da su stvari izmakle kontroli i da određeni centri moći teško zloupotrebljavaju ljudska prava i zloupotrebljavaju silu, prenosi Tanjug.

„To nije dobro ni za koga”, rekao je Medojević, preneli su podgorički mediji.

On je upitao „šta je trebalo policiji u Pljevljima i Nikšiću da tuče narod”, navodeći da je član Pokreta za promjene Ognjen Mijatović brutalno pretučen bez povoda.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Ustaj, nabavljaj oruzje i pucaj, inace ce pucati u tebe. Nema treceg.

  2. persida says:

    Milo, ustaso, raspao se da bog da.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *