МАНЕВАР КОЈИ ЈЕ ЗАПРЕПАСТИО ЗАПАД: Путин и Лукашенко доносе одлуку о почетку…

МАНЕВАР КОЈИ ЈЕ ЗАПРЕПАСТИО ЗАПАД: Путин и Лукашенко доносе одлуку о почетку…

18 јуна 2019

Руски и белоруски приступи питањима интеграције тренутно се подударају на 90%. Дискусија ће се наставити на нивоу премијера наредне седмице, у Минску, изјавио је руски министар за економски развој Максим Орешкин. То значи да се постиже све већи ниво споразума између две државе.

Орешкин је 15. јуна у Москви одржао састанак радне групе Русије и Белорусије, како би се решили проблеми везани за интеграцију. Белоруску страну представљао је Дмитри Kрутои.“Ако се сећате, пре три недеље, када је стигао белоруски премијер, у својим првим коментарима у разговорима са Дмитријем Медведевом, он је проценио да смо постигли око 70 одсто споразума. Мислим да сада можемо рећи да смо на 90”, рекао је Орешкин након састанак, који је трајао око четири сата.

Споразум о оснивању Савеза Русије и Белорусије потписан је 1997. године, након чега је потписано више споразума о већој политичкој, економској, социјалној и војној интеграцији.

Минск и Москва имају заједнички систем одбране, у ком је Белоруска војска главна карика у западним операцијама.

У међувремену је, председник Белорусије, Александар Лукашенко, маневрисао и поставио питање да ли његов руски колега Владимир Путин намерава да “припоји” његову земљу.

“Није било таквих намера, бар не од стране председника Русије. Никада нисам чуо да је неопходно инкорпорисати Белорусију, укључити је у Русију, приметио бих тај став”, рекао је Лукашенко када се срео са представницима различитих невладиних организација и медија.Председник је додао да ова “велика земља нема намеру да инкорпорира Белорусију”.

Лукашенко је такође приметио да Белоруси желе да буду са Русијом, али „без кохабитације“.

Белорусија и Русија потписале су Споразум о државној унији 1999. године, који је ступио на снагу наредне године, након што су га ратификовали њихови парламенти.

Wебтрибуне.рс

KOMENTARI7 коментара

 1. Budi Bog s nama says:

  Dirnut sam, prosto mi suze same idu, e kada bi i naša Srbija u tu lepu belo-uniju. Rusija, Belorusija, Kina i Srbija e kako to lepo zvuči, pa čak i Turska, neka brate i s njima smo se do sada i unazad za pet generacija lepo orodili pa su od naše vekovne veze sa Sulejmanom nastali (srpski) Bosanci koji i dalje tvrdoglavo pričaju bosansko-srpski jer ih mrzi da uče turski, pa kad su Srbi bar 96%. Neka Bog blagoslovi ove bračne međunarodne veze.

 2. milorad2 says:

  podela je napravljena zatto što je belorusija praktično vojna granica i trenutno je nemoguće graditi bilo kakav demokratski sistem u toj državi, špijunski i propagandni napadi i direktna vojna pretnja od NATO snaga je PREVELIKA.Belorusija je važna vojna zona i u suštini se žrtvuju za CELU rusiju direktno braneći zapadnu granicu RUSIJE kojoj realno po svim atributima i pripada neodvojivo.Rusi u belorusiji se DOBRO sećaju i hitlera i vermahta i sada uglavnom mogu da prepoznaju šta je NATO i čije TRADICIJE ta vojna plaćenička mašina primenjuje:)Dok je belorusije ovakava kakava je napad na rusiju je VEOMA komplikovana stvar i t one samo vojni napad radi se o specijalnom ratu koji lukašenko tako dobro igra:)

 3. Kulak says:

  Aleksandar Lukašenko je dokazano veliki kalkulant. Oprezno s njim.

 4. Cp6a says:

  Био на РТС порталу пре два дана чланак о Белорусији. Ја напишем коментар, наравно, све најбоље о нашој браћи, пазећи да све изгледа пристојно јер знам са каквим нацистичким модераторима имам посла. И опет наравно, коментар није објављен, а видим сад да је тамо објављена маса усташких коментара, где кажу да у Белорусији нема километар аутопута. Тестирам ја те нацисте поодавно, да видим докле нацизам иде. Отприлике, на мојих 200 кометара, објавили су ми десетак, и то о белим медведима, амброзији и сл. Ето мој народе, због толико домаћих нациста распоређених на кључним местима, нама је овако већ цео век. Ту расподелу увек одобрава власт, која је највећи кривац. Брука жива.

  • Kulak says:

   Da,to je istina. Sećam se kad je bila utakmica između Rusije i hrvatske kako je komentator na RTS-u sav ushićen navijao za ustašiju.Narod je navijao za Rusiju, a komentator RTS-a za ustašiju.Tamo na tom RTS-u se još od vremena komunizma formirao jaki ustaški brlog.

  • disi says:

   Da bi proverio ko ti ne pusta text, pogledaj dobro 2h i 13m: Milan Paroski-Imamo jedan od najstarijih kalendara ali nam vreme istice. Naime drzavne sluzbe bivse Yu i svi bivsi sunarodnici koji nisu Srbi, odrzavaju sistem pljacke, plijen-a koji se neguju stotinu godina. U parlamentu nije prosao nijedan njegov predlog da se nesto resi, dali je moguce da nema vecine da se spasu narod, domacinstva i drzava. Izgleda da je ukradeni deo vise puta veci nego Bruto Produkt Drzave. Koloko je to bogatstvo kad vec generacijama kradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u