МАНИПУЛАЦИЈА СВЕТСКОМ КЛИМОМ: Ко се то игра са нама? Тропско невреме у мају!

MANIPULACIJA SVETSKOM KLIMOM: Ko se to igra sa nama? Tropsko nevreme u maju!

29 juna 2016

ciklon-luka-srbija-nevreme-munje-gromovi-1406495969-541797Vremenske prilike kakve smo imali krajem maja i početkom juna ove godine, smatraju eksperti, do sada su nezabeležene. „Pretpostavljamo da se radi o jednom fenomenu u potpuno novim dimenzijama“, rekao je za dnevnik „Velt“ Martin Grambov, šef bavarskog Hidrometeorološkog zavoda i profesor na Tehničkom univerzitetu u Minhenu.

„Ćelije orkanskog nevremena stajale su satima nepokretne umesto da se kreću, kao što je to slučaj kod normalnih letnjih oluja. Druga specifičnost je „enormna veličina ćelija nevremena i ekstremno visoka količine vlage u njima, na način do sada zabeležen samo u ekvatorijalnim predelima“, objasnio je profesor Grambov.

Tropsko nevreme u Nemačkoj – kako je moguće da se to desi i odakle oluja crpi energiju?!“, postavlja pitanje portal Kop onlajn. Jer, na kraju krajeva, ogromni oblaci, munje, gromovi i tornada nisu zapravo ništa drugo nego čista energija. Po pravilu, ovi vremenski fenomeni se dešavaju u julu i avgustu, kada sunce dovoljno zagreje tlo, a temperatura vazduha se kreće između 30 i 35 stepeni Celzijusa u hladu – dakle, u najtoplijem periodu leta. Topao vazduh tada struji na gore i na taj način trenjem proizvodi toliko naelektrisanje da nastaju električni naboji, koji se zajedno sa vlagom prazne kroz oluju.

(Ne)realne radarske slike

Pitanje je samo koliko su radarske slike oblaka koje svakodnevno gledamo na televizijskim prognozama uopšte realne, kada ih ometa tako mnogo izvora i ko može da razlikuje prave od manipulisanih. „Meteorolozi to mogu“, rekao je portparol DNJD.
„Osim toga, slike mogu da se uporede sa onima snimljenim iz svemira, ali se to inače ne praktikuje, osim u slučaju krajnje nužde“, saopšteno je novinarima.

U junu je Nemačka bila daleko od takvih temperatura – odakle onda tolika energija da se formira nevreme takve snage da poplave i gromovi donose smrt, a hiljade ljudi gubi svoju imovinu, pita se dalje ovaj portal. Neki krive za to sistem HAARP – program američke vojske koji navodno služi za ispitivanje jonosfere.

Zapravo se radi o ogromnim antenskim sistemima koji u jonosferu mogu da pošalju visokoenergetske talase. Interesantno je da su upravo američki meteorolozi dve nedelje pred ove oluje izuzetno precizno prognozirali da će do njih doći. U međuvremenu su ova polja sa antenama posejana po čitavom svetu. Radarske slike zona u kojima su locirane u poslednje vreme izgledaju veoma čudno. Kišni oblaci se formiraju oko njih u ogromnim koncentričnim krugovima ili spiralama, pa je tako, na primer, u okolini Stokholma primećena kišna zona oblika pravilnog romba.

Slike kao ove niste još nikad videli u večernjem dnevniku? Nikakvo čudo, jer ih državni mediji u potpunosti ignorišu. Autor Gerhard Višnjevski obratio se nemačkom Hidrometeorološkom zavodu (DWD) i zamolio za komentar. Reč je o državnoj ustanovi u vlasništvu vlade koja radi pod nadzorom Ministarstva za saobraćaj i digitalnu infrastrukturu, koje na polju meteorologije usko sarađuje sa ministarstvom odbrane.

Portparol DWD je izjavio da se kod slika koje prikazuju čudne oblake radi o „artefaktima radarskih sistema, uglavnom fantomskim eho-talasima ili pokretnim čvrstim predmetima koji su bili zahvaćeni radarskim snopom, odbili ga i na taj način doveli do radarskih smetnji prikazanih na slikama. U pitanju su verovatno mobilni kranovi ili drugi odašiljači koji ometaju radarske signale“.

Slušajući portparola DWD stiče se utisak da se sirovi radarski podaci, pre nego što ih javnost vidi na televiziji ili na internetu, višestruko obrađuju. Specijalni softver najpre uklanja poznate „emitere eho signala“ – zgrade, tornjeve, postrojenja za proizvodnju struje na vetar ili brda. Logično je, dakle, zaključiti da isti softver ne bi imao nikakvih problema da „prečisti“ i signale koji bi prikazivali eksperimente sa vremenom.

B. Božin / Vesti

KOMENTARIJedan komentar

  1. kukavica says:

    sve narod trpi bog vidi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *