Манука мед – најздравији мед на свету

Manuka med – najzdraviji med na svetu

21 januara 2015

prod_24028 manuka honeyOvaj med s Novog Zelanda ima brojna lekovita svojstva i smatra se jednom od najzdravijih namirnica na svetu.

Manuka med su vekovima koristili Maori sa Novog Zelanda zbog svog antibakterijskog dejstva koja se, za razliku od ostalih vrsta meda, ne uništavaju tokom izlaganja suncu ili toploti. To je monoflorni med koji pčele proizvode iz cveća s manukinog drveta (lat. Leptospermum scoparium).

Međutim, nije svaki manuka med istog kvaliteta. Najkvalitetniji je divlji iz nekultivisanih područja Novog Zelanda i korišćenje ovog meda obezbediće vam jači, imunitet, blistavu kožu i mnoge druge prednosti.

Kako biste bili sigurni da koristite pravi manuka med, osmišljen je čak i način merenja čistoće UMF (Unique Manuka Factor). On je koristi na sertifikatima koji označavaju da se radi o pravom čistom manuka medu s aktivnim spojevima.

UMF faktor/ 5-9 z/a održavanje zdravlja i imuniteta

UMF faktor/ 10-14/ prikladan je za lečenje lakših oboljenja

UMF faktor/ 15+/ med najvišeg kvaliteta i visokog antibakterijskog delovanja i lekovitosti.

Lekoviti manuka med preporučuje se u svakodnevnoj ishrani, pa pogledajte šta sve to leči ovaj čudesni med.

Protiv upale grla

Zahvaljujući svom antibakterijskom svojstvu manuka med je odličan za imuni sistem i štiti organizam od brojnih bolesti. Brzo deluje kod upale grla i zaceljuje rane.

Ukoliko vam je grlo crveno i bolno, lek pripremljen od manuka meda će vas rešiti tegoba. Uzmite kašiku meda sa toplom vodom (ne sme biti ključala) i limunovim sokom.

Poboljšava digestivni sistem

Manuka med poboljšava rad creva i sprečava nadimanje. Sadrži prirodni probiotik, što je važno da održavanje dobrih bakterija u crevu.

Najbolji izvor energije

Čist manuka med je jedan od najboljih i prirodnih načina da dobijete energiju kada se osećate umorno.

Neguje kožu

Osim što ojačajava imuni sistem i daje energiju, manuka med je dobar saveznik i u lepoti. Prirodan manuka med je odličan za lečenje akni i ostalih infekcija na koži. Daje koži potrebnu vlažnost i hidrira je, jer upija vlažnost direktno iz vazduha i prenosi je na kožu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Anka says:

    Sve je tacno sto ste rekli. A jeste li mu pogledali cijenu? I za bolje stojeceg australca je skup, a kamoli za nekog iz ex-YU?! Iz osobnog iskustva vam mogu reci da i nije bas toliko cudotvoran kako se o njemu prica. Imamo i mi jednako tako odobar med od kadulje i vrijeska, ako ne i bolji. Uostalom, cak je i boljeg okusa od manuke. Posebno sto upada u oci i sto odbija covjeka od manukina meda je pakiranje u plasticnim teglama. Zbilja van svake pameti. Ipak med bi trebao biti pakiran u staklenoj ambalazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *