МАПА АМЕРИЧКОГ СИЛЕЏИЈСТВА: Чак 36 држава биле су мете САД само ове недеље

МАПА АМЕРИЧКОГ СИЛЕЏИЈСТВА: Чак 36 држава биле су мете САД само ове недеље

1 јуна 2019

Америчка дипломатија имала је неколико бурних дана, са тридесетак држава којима је на неки начин прећено само током ове недеље, преноси РТ.

Најновија мета је Мексико, којем је запрећено тарифама од пет одсто, које би могле да нарасту на 25 одсто ако та земља не заустави прилив латиноамеричких миграната у САД, чиме би Доналд Трамп испунио једно од својих предизборних обећања. Већина тих миграната чак и није из Мексика.На другој страни света, Индија је наводно приморана да бира: или да одбаци куповину руског система С-400 или да се суочи са санкцијама.

Турска је пред сличним ултиматумом: мора да напусти С-400 или да изгуби приступ авионима Ф-35. Анкара је у куповину суперскупих америчких летелица већ уложила 1,25 милијарди долара.

Цела ЕУ могла би да се суочи са казнама ако покуша да настави трговину са Ираном. Након што су уложиле велики труд у нуклеарни споразум с Ираном, државе ЕУ нису вољне да тек тако одустану од трговине са Техераном.

На удару се нашла и Куба, због подршке председнику Венецуеле Николасу Мадуру. Потпредседник САД Мајк Пенс је током посете Канади рекао да би Отава могла да уради више да заустави „малигни утицај“ Хаване на Каракас, упркос томе што је канадски премијер Џастин Трудо приговорио да би Хавана заправо могла да одигра позитивну улогу у решењу кризе.

На овај начин су за само један дан чак 32 државе добиле претње од Америке, ако се рачуна 28 држава ЕУ. А да се не спомињу сталне мете: Иран, Русија, Кина, Венецуела…

KOMENTARI2 коментара

  1. harry neron says:

    To se ne zove sileđistvo nego poštovanje ugovora ( vladavina prava).

  2. теоретичар says:

    Па Америка је мама тата са 200 усвојене деце. Цела планета је под надзором и у милости Амера што је добро за усвојену, жгољаву дечурлију. Има дебелу батину и млати свако жгољавче ако не слуша. Најмање 199 деце једва чека да тата остари и да га гурну у фуруну па да онда најзад продишу. Ех, нажалост, такве тате знају да старе и по хињаду година. А ова Мерички тата тек што је рођена. Нема ни пар стотина година још. Она је вишеполна, родноравноправна, гејевска...и тако то. Све најдемократскије што се могло измислити и што се могло стрпати у демократију. Сада је тек стигла у фазу врхунског билдовања а да ли ће је неко померити видећемо. Негде кроз триста четристо година. Осим ако Путину не пукне па узме оштру атомску четку и ориба планету, па мало баци хлора да се све дезинфикује и да почнемо живот изпочетка. Ја ћу преживети, иако то нема ама баш никакве сврхе, јер сам радио са масном содом. Рибао патосе са њом па се све жуте. Не знате за такве ствари? Па онда сте ту негде испод 70 година. Млади момци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u