Mapa koja otkriva gde se nalazi 17.000 nuklearnih bombi…

Mapa koja otkriva gde se nalazi 17.000 nuklearnih bombi…

2 jula 2014

armagedon-apokalipsa-bomba-katastrofa-nuklearSAD, Rusija, Velika Britanija, Francuska, Kina, Indija, Pakistan, Izrael i Severna Koreja imaju oko 17.000 komada nuklearnog oružja, navodi se u poslednjoj proceni Centra za kontrolu i neširenje oružja.

Hirošima je bila prvi grad na koji je bačena A-bomba; to su uradile SAD u 08:15 6. avgusta 1945, podseća Biznis insajder, koji je i objavio mapu.

Nagasaki je drugi grad na koji je izvršen nuklerani napad; izvršile su ga SAD 9. avgusta 1945. Procenjuje se da je samo detonacija ubila 40.000 ljudi, a hiljade su kasnije stradale od radijacije.

A evo još nekih „nuklearnih zanimljivosti“:

– Izrael do dana današnjeg nije priznao da ima nuklearni program niti objavio jednu jedinu informaciju na tu temu. Međutim, američke obaveštajne službe veruju da Izrael ima 80 nuklearnih bojeih glava.

– Zapad je uveren da Iran razvija program atomskog naoružanja i da je za to zadužen izvesni Mohsen Fahrizadeh, siva eminencija iranske armije.

– Svih pet deklarisanih nuklearnih sila – Rusija, SAD, Kina, Francuska i Velika Britanija – ili razvijaju novo nuklearno oružje ili se spremaju da to urade, navodi Stokholmski međunarodni institut za istraživanje mira (SIPRI).

– Iako Rusija i SAD redukovale svoj nuklearni arsenal u skladu sa Ugovorom o daljem smanjivanju i ograničavanju strateškog oružja (novi START), čak 93 odsto operativnih nukelarnih glava je u njihovom posedu.

– SAD i Rusija još drže svoje nuklearne rakete u stanju pripravnosti i mogu da ih lansiraju u roku od najviše nekoliko minuta posle naređenja. S druge strane, Kina i Pakistan drže svoje nuklearne rakete u skladištima.

mapa-sveta-foto-fb-i-fotomontaza-1404299964-527309mapa-sveta-foto-fb-i-fotomontaza-1404301443-527321

(Kurir)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *