МАРФИ ОБЈАВИО да ће Американци штитити Босну и Херцеговину од Додика

МАРФИ ОБЈАВИО да ће Американци штитити Босну и Херцеговину од Додика

22 априла 2023

АМЕРИЧКИ амбасадор у БиХ Мајкл Марфи рекао је да је председник Републике Српске Милорад Додик кренуо, како каже, опасним путем и да су његове претње неодговорне, а реторика запаљива, те да је немогуће извршити сецесију од БиХ.

Марфи је рекао да председник Српске прети да ће одузети право на слободу штампе и окупљања покушавајући на тај начин да, како каже, „одврати пажњу од властитих промашаја и немогућности његове власти да избегне стављање Републике Српске под финансијску хипотеку“.– Ако верује да ће Сједињене Државе стајати по страни док он упорно бира да води БиХ путем конфликта, вара се. Штитићемо Босну и Херцеговину – рекао је за Марфи за Н1.

Како је рекао, БиХ нема већег пријатеља од САД, а то подразумева заштиту грађана, мултиетничког карактера, територијалног интегритета, суверенитета.

– То се није промнило. Политика САД према БиХ се није променила. Подржавамо територијални суверенитет, интегритет БиХ. Никад нећемо преговарати о будућности БиХ и никада нећемо одступити од наше преданосити грађанима ове земље – рекао је амерички амбасадор.

KOMENTARI6 коментара

 1. Velika Metla says:

  Кога сте ви, сатанисто, штитили тај није више међу живима. А и ако има неки који је и остао жив боље би му било да је мртав. У Авганистану, Ираку, Либији....., видимо како " штитите" државе. ГОТОВИ СТЕ САТАНИСТО ! Г О Т О В И !

 2. Filip says:

  Ovaj ambasador kao i svi prethodni izvrću teze. Jasno je ko vodi politiku konflikta, samo njegova želja je da to prikaže da je to druga strana. Šta SAD radi u Ukrajini i treba se podsetiti njihovog lažljivog minskog sporazuma.

 3. Vujadin says:

  Jadna Bosna ako je budu čuvale "ubice indijanaca", proći će kao Afganistan i drugi "saveznici".

 4. da da says:

  Lažovu okupatorski,znaš vrlo dobro dejtonski sporazum.Republika Srpska ima svoju teritoriju i uopšte je na zanima teritorija fbih,zna se gde je granica.Ni u snovima poturčeni neće vladati na srpskoj zemlji,toliko valjda imaš mozga u toj okupatorskoj glavi.Muči te što je sve po zakonu,navikni se dok si ambasador,možda vodite glavnu reč u Srbiji gde su jugo-krvati na vlasti,ali to ne prolazi u Republici Srpskoj.

 5. Beli Orao says:

  Марфи , марш за америку ђубре једно копилашко!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u