МАРФИ ОБЈАВИО да ће Американци штитити Босну и Херцеговину од Додика

MARFI OBJAVIO da će Amerikanci štititi Bosnu i Hercegovinu od Dodika

22 aprila 2023

AMERIČKI ambasador u BiH Majkl Marfi rekao je da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik krenuo, kako kaže, opasnim putem i da su njegove pretnje neodgovorne, a retorika zapaljiva, te da je nemoguće izvršiti secesiju od BiH.

Marfi je rekao da predsednik Srpske preti da će oduzeti pravo na slobodu štampe i okupljanja pokušavajući na taj način da, kako kaže, „odvrati pažnju od vlastitih promašaja i nemogućnosti njegove vlasti da izbegne stavljanje Republike Srpske pod finansijsku hipoteku“.– Ako veruje da će Sjedinjene Države stajati po strani dok on uporno bira da vodi BiH putem konflikta, vara se. Štitićemo Bosnu i Hercegovinu – rekao je za Marfi za N1.

Kako je rekao, BiH nema većeg prijatelja od SAD, a to podrazumeva zaštitu građana, multietničkog karaktera, teritorijalnog integriteta, suvereniteta.

– To se nije promnilo. Politika SAD prema BiH se nije promenila. Podržavamo teritorijalni suverenitet, integritet BiH. Nikad nećemo pregovarati o budućnosti BiH i nikada nećemo odstupiti od naše predanositi građanima ove zemlje – rekao je američki ambasador.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Joj sto kenja, ovaj Kenja.

 2. Velika Metla says:

  Koga ste vi, satanisto, štitili taj nije više među živima. A i ako ima neki koji je i ostao živ bolje bi mu bilo da je mrtav. U Avganistanu, Iraku, Libiji....., vidimo kako " štitite" države. GOTOVI STE SATANISTO ! G O T O V I !

 3. Filip says:

  Ovaj ambasador kao i svi prethodni izvrću teze. Jasno je ko vodi politiku konflikta, samo njegova želja je da to prikaže da je to druga strana. Šta SAD radi u Ukrajini i treba se podsetiti njihovog lažljivog minskog sporazuma.

 4. Vujadin says:

  Jadna Bosna ako je budu čuvale "ubice indijanaca", proći će kao Afganistan i drugi "saveznici".

 5. da da says:

  Lažovu okupatorski,znaš vrlo dobro dejtonski sporazum.Republika Srpska ima svoju teritoriju i uopšte je na zanima teritorija fbih,zna se gde je granica.Ni u snovima poturčeni neće vladati na srpskoj zemlji,toliko valjda imaš mozga u toj okupatorskoj glavi.Muči te što je sve po zakonu,navikni se dok si ambasador,možda vodite glavnu reč u Srbiji gde su jugo-krvati na vlasti,ali to ne prolazi u Republici Srpskoj.

 6. Beli Orao says:

  Marfi , marš za ameriku đubre jedno kopilaško!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *