MARIJA BAMIJEH: Objaviću informacije o Kosovu koje će potresti EU

MARIJA BAMIJEH: Objaviću informacije o Kosovu koje će potresti EU

28 oktobra 2014

maria-bamiehMarija Bamijeh, suspendovana tužiteljka Euleksa, izjavila je da će objaviti informacije o misiji Evropske unije na Kosovu koje će izazvati potres u EU, piše danas „Koha Ditore“.

Marija Bamijeh je suspendovana nakon što je „Koha Ditore“ objavila njene tvrdnje o korumpiranosti istaknutih zvaničnika Euleksa.

Odluku o suspenziji je šef Euleksa Gabriele Meuči potpisao pre nego što je list objavio tekst o korupcionaškoj aferi.

„Do sada nisam razgovarala sa medijima o bilo čemu, ali ako me suspenduju i ukoliko mi bude prećeno, imam pravo da se suprotstavim i objavim informacije. Ako žele da me pretvore u novog Džulijana Asanža, delovaću na taj način“, rekla je Marija Bamijeh.

„Koha ditore“ navodi da je Euleks na razne načine pokušao da spreči objavljivanje teksta, te da je nakon dostavljenih pitanja specijalna savetnica šefa Euleksa tražila sastanak i izrazila želju da vidi dokumenta koja poseduje „Koha“, a kao uslov da će odgovoriti na njihova pitanja.

„Nakon odbijanja rekla je da ne može da nam pomogne“, piše list, pominjući i pretnje krivičnim gonjenjem, a za sutra najavljuje objavljivanje pisma tužiteljke Bami zasnovana na prisluškivanju.

Tuziteljka je, inače, prema pisanju „Kohe“, prikupila konkretne materijalne dokaze protiv dvojice visokih zvaničnika Euleksa i Džonatana Ratela, bivšeg zamenika glavnog tužioca Specijalnog tužilaštva Kosova.

KOMENTARI5 komentara

 1. rale says:

  to bi bilo lepo čuti,svi znamo za zapadnu pokvarenost

 2. niki says:

  Ja svi znamo za njihovu pokvarenost ali velika vecina nas Srba im lize guzicu,pa se pitam ko je onda veci pokvarenjak.

 3. milos grahovac says:

  ako objavi,desice se,vjerovatno,"neka nezgoda" opasna po zivot ove mlade dame...obicno to tako ide kad se ugroze zapadni interesi...

 4. s@Ša says:

  U narednom periodu treba izbjegavati avionske letove kojima će letjeti ova žena,a nisam baš siguran da uskoro neće možda izvršiti i samoubistvo sa više hitaca u glavu!

 5. draža says:

  A možda su već sva ta njena zapažanje i dokazi stigli do Moskve. Možda i ona dobije boravišnu vizu Rusije. Korupcija je proizvod bolesnih anglosaksonaca , cionista i Vatikana i to će puknuti kad tad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *