МАРИН ЛЕ ПЕН: Доста се Француска потчињавала Америци

МАРИН ЛЕ ПЕН: Доста се Француска потчињавала Америци

4 марта 2015

-Лидер француског Националног фронта – Марин Ле Пен – затражила је од власти своје земље да измени спољну политику.

„Морамо радикално променити спољну политику Француске. Ова коју сада имамо – води се под диктатом Сједињених Америчких Држава“ – упозорила је Ле Пен.

Истовремено је затражила да Париз обнови односе са Сиријом, својом некадашњом колонијом.

„Морамо обновити дипломатске односе са Дамаском. Морамо се – нагласила је – ујединити са Русијом у борби против исламског фундаментализма“!

Готово у истом тону се огласио и оснивач Покрета за Француску Филип де Вилије. Он је у интервјуу листу Le Figaro рекао:

„Европа се мора ослободити потчињености САД. Американци од Старог Света желе да направе своју 51. државу. Европа своју будућност више не сме писати америчком оловком“.

Де Вилије је бивши председнички кандидат. Утолико је индикативније што је похвалио Франсоа Оланда за Минск-2, нагласивши да он у главном граду Белорусије није функционисао по америчким инструкцијама.

Похвалио је и Оландово противљење уласку Украјине у NATO, али му и поручио:

„Француска се мора и даље супротстављати притисцима САД. У томе је сада потребна нова фаза. Париз треба да испоручи Русији носаче хеликоптера Мистрал за које је Москва платила милијарду евра. Оланд мора још и укинути санкције уведене Русији. Такве санкције су нека врста ратних дејстава, а још више штете Француској него Русији“.

Де Вилије је оценио да се Владимир Путин на Западу плански демонизује и нагласио:

„Америка жели да потчини Европу, а за то јој је потребно да се Европа потчини NATO. А Путин је за то идеални изговор. Идеални ђаво!“.

(Факти.орг)

KOMENTARI3 коментара

  1. Ljubomir Gjurceski says:

    Конечно нешто нормално да се слушне од релевантни опозициски лидери во Европа. Настапите на овие лидери се за почит и недвосмислена поддршка. Факт е дека единствениот пат за развој на Европа е соработката со Русија. Јас токму во соработката на реална основа го гледам и излезот од економската криза. Имено факт е дека спојот помеѓу технологијата и сировините ќе дадат добар резултат. Згора на тоа и ресурсите за производство на храна која на светот се повеќе и повеќе му недиостасува драстично се зголемуваат па оттука и настапите на трети пазари ќе се далеку поуспешни.

  2. oganj says:

    noj ce biti ko i dindicu ako ne bude poslusna zeno smiri se cuvaj glavu i uzivaj u muzici ostavi se politike i unije i amerike i rusije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u