МАРИН ЛЕ ПЕН: Доста се Француска потчињавала Америци

MARIN LE PEN: Dosta se Francuska potčinjavala Americi

4 marta 2015

-Lider francuskog Nacionalnog fronta – Marin Le Pen – zatražila je od vlasti svoje zemlje da izmeni spoljnu politiku.

„Moramo radikalno promeniti spoljnu politiku Francuske. Ova koju sada imamo – vodi se pod diktatom Sjedinjenih Američkih Država“ – upozorila je Le Pen.

Istovremeno je zatražila da Pariz obnovi odnose sa Sirijom, svojom nekadašnjom kolonijom.

„Moramo obnoviti diplomatske odnose sa Damaskom. Moramo se – naglasila je – ujediniti sa Rusijom u borbi protiv islamskog fundamentalizma“!

Gotovo u istom tonu se oglasio i osnivač Pokreta za Francusku Filip de Vilije. On je u intervjuu listu Le Figaro rekao:

„Evropa se mora osloboditi potčinjenosti SAD. Amerikanci od Starog Sveta žele da naprave svoju 51. državu. Evropa svoju budućnost više ne sme pisati američkom olovkom“.

De Vilije je bivši predsednički kandidat. Utoliko je indikativnije što je pohvalio Fransoa Olanda za Minsk-2, naglasivši da on u glavnom gradu Belorusije nije funkcionisao po američkim instrukcijama.

Pohvalio je i Olandovo protivljenje ulasku Ukrajine u NATO, ali mu i poručio:

„Francuska se mora i dalje suprotstavljati pritiscima SAD. U tome je sada potrebna nova faza. Pariz treba da isporuči Rusiji nosače helikoptera Mistral za koje je Moskva platila milijardu evra. Oland mora još i ukinuti sankcije uvedene Rusiji. Takve sankcije su neka vrsta ratnih dejstava, a još više štete Francuskoj nego Rusiji“.

De Vilije je ocenio da se Vladimir Putin na Zapadu planski demonizuje i naglasio:

„Amerika želi da potčini Evropu, a za to joj je potrebno da se Evropa potčini NATO. A Putin je za to idealni izgovor. Idealni đavo!“.

(Fakti.org)

KOMENTARI3 komentara

  1. Ljubomir Gjurceski says:

    Konečno nešto normalno da se slušne od relevantni opoziciski lideri vo Evropa. Nastapite na ovie lideri se za počit i nedvosmislena poddrška. Fakt e deka edinstveniot pat za razvoj na Evropa e sorabotkata so Rusija. Jas tokmu vo sorabotkata na realna osnova go gledam i izlezot od ekonomskata kriza. Imeno fakt e deka spojot pomeѓu tehnologijata i sirovinite ќe dadat dobar rezultat. Zgora na toa i resursite za proizvodstvo na hrana koja na svetot se poveќe i poveќe mu nediostasuva drastično se zgolemuvaat pa ottuka i nastapite na treti pazari ќe se daleku pouspešni.

  2. Rade says:

    SMRT AMERIČKIM ZLOČINCIMA

  3. oganj says:

    noj ce biti ko i dindicu ako ne bude poslusna zeno smiri se cuvaj glavu i uzivaj u muzici ostavi se politike i unije i amerike i rusije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *