МАРИН ЛЕ ПЕН напада Брисел уз помоћ Орбана и Качињског

МАРИН ЛЕ ПЕН напада Брисел уз помоћ Орбана и Качињског

13 марта 2017

Marin Le Pen t456hz

Кандидат екстремне деснице на изборима за председника Француске Марин ле Пен изјавила је за пољске медије да ће, ако победи на изборима, радити заједно с лидером пољских владајућих конзервативаца Јарославом Качињским на томе да демонтира Европску унију.

„Уколико победим, почећу сарадњу са Качињским да демонтирамо ЕУ. Сматрам да можемо да сарађујемо у много ствари“, рекла је она у интервјуу који данас објављује пољски лист Жечпосполита и додала да ће исто предложити и мађарском премијеру Виктору Орбану.

Са Орбаном и Качијским, Ле Пенова жели прво да покрене расправу о томе шта је у садашњој Унији недопустиво, а поред мађарског премијера и лидера пољске владајуће странке Право и Правда потенцијалног помоћника у разарању ЕУ види и у британској премијерки Терези Меј.

„Сигурно се нећемо сложити око свега. Али зато је свака земља слободна и суверена да брани своје интересе“, казала је Ле Пенова. По њеној оцени, проблем око кога ће се сигурно лако сложити јесте то да мора да се спречи прерасподела избеглица у европске земље против чега је категорично цела Вишеградска четворка.

(Курир)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u