MARIN LE PEN PORUČILA MUSLIMANIMA U FRANCUSKOJ: Ili svinjetina ili ništa

MARIN LE PEN PORUČILA MUSLIMANIMA U FRANCUSKOJ: Ili svinjetina ili ništa

5 aprila 2014

marin-le-pen-svinjetina7Nema razloga da religija uđe u školsku sferu, ocenjuje Marin Le Pen.

Školske kuhinje u francuskim gradovima, u kojima je pobedila krajnje desničarska, anti-imigrantska stranka Nacionalni front, više neće nuditi đacima obroke u kojima nema svinjetine, saopštila je danas lider partije Marin Le Pen.

Le Penova je ovom izjavom ponovo pokrenula raspravu o osetljivom pitanju, koje se tiče služenja posebnih obroka đacima muslimanske ili jevrejske veroispovesti, za koje je svinjetina tabu.

“Usvojićemo praksu da nema religijskih zahteva kad je reč o školskim obrocima. Nema razloga da religija uđe u školsku sferu”, ocenila je Le Penova za RTL radio.

Ona je ovu odluku objasnila “očuvanjem sekularizma”, preneo je Frans pres. Nacionalni front pobedio je u 11 gradova i najmanje 1.400 opština širom Francuske, na poslednjim lokalnim izborima.

U Francuskoj živi jedna od najvećih muslimanskih zajednica u Evropi.

(Srbin.info)

KOMENTARI2 komentara

  1. milica says:

    Ni hrvati ni muslimani nigdje nisu imali veću slobodu od bivše Jugoslavije,čak smo im i Jasenovac i druge zločine zaboravili i opet su se žalili da su takinuti...a gle ih sad...hajde neka probaju da ne ispune sve što se od njih traži,neka ne izruče onog koga im oni kažu...muslimanima zabranjuju zarove,podvaljuju im svinjetinu,...i opet misle da su nešto dobili.

  2. Dragana says:

    Da da, kurvati i potureni stalno se zalili na srbe i zakone a uzivali previse blagodeti, sada på Evropi i bilo gde i te kako spustena repa masu i lizu cipele domacinima, i te kako snishodljivo i toboze uklopljeni i uljudni..Siptari dosli kod nas kao bedne izbegle gladne izbeglice a dosli kao sarke zmije sa podmuklim namerama..e u EU su isto tako poceli da jade..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *