МАРИН ЛЕ ПЕН послала поруку и савет Србима!

MARIN LE PEN poslala poruku i savet Srbima!

7 maja 2017

Francuzi će u nedelju u drugom krugu predsedničkih izbora između dva kandidata birati novog šefa države. Posredstvom njenog izbornog štaba, „Novosti“ su ekskluzivno dobile informacije o tome kako će nastupati Marin le Pen, ukoliko bude izabrana za novog stanara Jelisejske palate.

Eduar Feran, šef francuske delegacije pri političkoj grupi „Evropa nacija i sloboda“ u Evropskom parlamentu, u okviru koje zaseda i Le Penova, poslao je za „Novosti“, u ime Marin le Pen, odgovore koji odražavaju stavove liderke „Nacionalnog fronta“ o suštinskim pitanjima za Srbe i Srbiju.

KOSOVO

* HOĆE li biti poništeno priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova?

– Nedavno smo u Evropskom parlamentu imali priliku da amandmanom izmenimo izveštaj o napretku Srbije, što jasno oslikava naš stav. Francuska je napravila grešku priznajući nezavisnost Kosova, koju pet država članica EU nisu priznale. Zbog toga je neprihvatljivo što EU insistira na normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova. Posebno smo zabrinuti zbog statusa Srpske pravoslavne crkve na takozvanom Kosovu, čija vlada sistematski negira vlasnička prava SPC, i to posle 1999. godine kada je uništeno 107 crkava, i 2004, kada su, prema podacima OEBS, razorene još 34 crkve i 392 groblja.

Osim zabrinutosti zbog ove nepravde koju je srpski narod pretrpeo na Kosovu, Marin, kao predsednički kandidat, želi da brani Francusku, naročito od ilegalne migracije u koju je uključen veliki broj „Kosovara“. Ilegalna migracija će biti u vrhu prioriteta njene vlade. Ona se suprotstavljala, i suprotstavljaće se kao predsednik Francuske, jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.

SRBIJA

* KAKO gledate na istorijske i aktuelne veze između Srbije i Francuske?

– Kroz istoriju, veze između naše dve nacije uvek su bile vrlo bliske i veoma jake. Bili smo saveznici u Prvom svetskom ratu. General De Gol se oduvek divio generalu Draži Mihailoviću čiji je lik najbolje predstavljao srpski otpor nacizmu. Najemotivniji simbol je spomenik posvećen francusko-srpskom prijateljstvu u Beogradu. Ali, 1992. godine taj spomenik je bio presvučen crnom tkaninom. Od tada, nažalost, svi francuski predsednici i vlade uništavali su ovo veoma dugo prijatljstvo.

EVROPA

* DA li Srbija treba da uđe u EU?

– Za nas, EU je postala zatvor za narode, koji se ruši. Volimo srpski narod. Ako Srbija ikada uđe u EU, izgubiće svoju dušu i sudbinu, nastavljajući veoma negativan ciklus koji je započeo NATO bombardovanjem. Treba s ponosom da pokušate da obnovite odnose sa vašim prirodnim saveznicima umesto da se sve više savijate pred globalističkom elitom.

STRANCI

* DA li mnogobrojni Srbi, koji žive u Francuskoj, treba da strahuju da će biti izbačeni?

– Najuticajniji mediji, zaista često, izvrću njene reči, što unosi konfuziju. Njena namera nije da deportuje strance. Ona samo želi da osigura poštovanje zakona. Ilegalni imigranti će biti vraćeni u svoje zemlje. Oni stranci koji poštuju Republiku Francusku, koji su spremni da budu deo našeg društva, da doprinose njegovoj izgradnji, i oni koji ispunjavaju zakonske uslove, nemaju apsolutno nikakvih razloga za zabrinutost. Srbi pripadaju našoj, evropskoj, hrišćanskoj civilizaciji i zbog toga nemaju većih problema da se integrišu u Francuskoj.

(Večernje novosti)

 

KOMENTARI2 komentara

  1. Batina says:

    Prava dama.

  2. kuka says:

    Le Penova izbegava da potvrdi ranije obećanje da će povući priznanje nezavisnosti Kosova. Slično je uradio i Tramp. Dok su im trebali glasovi naših ljudi u tim zemljama obećavali su, a posle izbora: "Ništa Srbi, zaboravite!" Izgleda da nas bije glas da suviše lako opraštamo i zaboravljamo. Moramo pod hitno da prestanemo sa tom praksom. SVE moramo da pamtimo i vraćamo milo za drago. Svet tako funkcioniše. Mi ga svojom popustljivošću nećemo promeniti. Samo ćemo stradati u nedogled.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *