МАРИН ЛЕ ПЕН ПРЕУЗИМА ВЛАСТ У ФРАНЦУСКОЈ!?

МАРИН ЛЕ ПЕН ПРЕУЗИМА ВЛАСТ У ФРАНЦУСКОЈ!?

12 фебруара 2021

Лидерка десничарске странке Национално окупљање Марин Ле Пен никада није била ближе власти у Француској, показало је најновије истраживање по коме она не само да би прошла у други круг председничких избора, већ и освојила никад већи број гласова.Према најави, Ле Пен би требало да “укрсти оружје” у телевизијској дебати са министром унутрашњих послова Жераром Дармањином, а истиче се да ће њен наступ бити пажљиво гледан. Ова емисија емитује се четири године након што је тадашњи кандидат за председника, Емануел Макрон, поразио у дуелу уочи избора.

“Повратак на дугу дебату са тешким противником је начин да се прочисти ваздух око дебате из 2017. године”, рекао је један од званичника Националног окупљања.

Претходних месеци Ле Пен је покушавала да дође до медијског простора, који је окупиран представницима власти због актуелне пандемије.

После готово деценије на челу странке, Ле Пен остаје њен неприкосновени лидер.

Она се након 2017. године повукла из фронта политичког надметања и препустила једном од својих младих поручника да води кампању за Европски парламент 2019. године, како би боље сачувала свој капитал за велику трку.

Функционери њене странке сматрају да јој криза са пандемијом није ишла на руку, а да су јој мере ограничиле видљивост.

“Њена снага је у томе што је она звезда”, рекао је близак сарадник Ле Пенове и окружни саветник Марсеја Франк Алисио.

Политико наводи да ће кампања за председничке изборе наредне године бити отежана, ако не и немогућа, те да се упркос тешкоћама, срећа Ле Пенове окреће.

Најновија истраживања показују да би у другом кругу била минимална разлика између Ле Пенове и актуелног председника Макрона, а Политико наводи да чак иако су ова истраживања урађена много пре избора, Ле Пенова има јако упориште.

Прошле недеље Ле Пен је најавила да ће један од њених главних приоритета, уколико буде изабрана, бити питање миграција и најавила да ће јој задатак бити да их стави под контролу, већом контролом граница и визном политиком.

Политико наводи да ће пре председничких Ле Пен морати да се докаже на регионалним изборима који се одржавају у јуну, али и да ће морати да припази на неке од својих бивших сарадника, укључујући своју нећаку Марион Марешал, за коју многи наводе да прижељкује неуспех својој тетки, што ствара напетост.

(агенције)

KOMENTARI4 коментара

  1. test01 says:

    da je srece ali sumnjam ! Secam se kada sam bio u Parizu 2002 g. kakvu su buku napravili protiv njenog oca na izborima jer je narod masovno glasao za njega. Centar Pariza je bio pust tu noc, ulice prazne. Mogu samo da zamislim sta ce mediji sada da naprave od nje i kako ce da je ispljuju...

  2. milorad 5 says:

    to je zadnja šansa da se u francuskoj spreči gradjanski sukob u najavi, oni nemaju još mnogo vremena ako ne obuzdaju muslimanske imigrante imaće uskoro za 10 god. najviše zahteva za nekom džamahirijom i muslimanskom autonomijo maročito na jugu francuske, to je skoro sigurno.

  3. da da says:

    Ona je kao Šešelj dobije izbore,ali pošto je kandidat bezbednosti,nikad ne pobedi i uvek bude druga.Onda malo galami i to je to,kasnije se povuče do novih izbora i tako dok je ne izližu.Onda nađu novu ili novog,za istu igru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u