МАРИН ЛЕ ПЕН ПРЕУЗИМА ВЛАСТ У ФРАНЦУСКОЈ!?

MARIN LE PEN PREUZIMA VLAST U FRANCUSKOJ!?

12 februara 2021

Liderka desničarske stranke Nacionalno okupljanje Marin Le Pen nikada nije bila bliže vlasti u Francuskoj, pokazalo je najnovije istraživanje po kome ona ne samo da bi prošla u drugi krug predsedničkih izbora, već i osvojila nikad veći broj glasova.Prema najavi, Le Pen bi trebalo da “ukrsti oružje” u televizijskoj debati sa ministrom unutrašnjih poslova Žerarom Darmanjinom, a ističe se da će njen nastup biti pažljivo gledan. Ova emisija emituje se četiri godine nakon što je tadašnji kandidat za predsednika, Emanuel Makron, porazio u duelu uoči izbora.

“Povratak na dugu debatu sa teškim protivnikom je način da se pročisti vazduh oko debate iz 2017. godine”, rekao je jedan od zvaničnika Nacionalnog okupljanja.

Prethodnih meseci Le Pen je pokušavala da dođe do medijskog prostora, koji je okupiran predstavnicima vlasti zbog aktuelne pandemije.

Posle gotovo decenije na čelu stranke, Le Pen ostaje njen neprikosnoveni lider.

Ona se nakon 2017. godine povukla iz fronta političkog nadmetanja i prepustila jednom od svojih mladih poručnika da vodi kampanju za Evropski parlament 2019. godine, kako bi bolje sačuvala svoj kapital za veliku trku.

Funkcioneri njene stranke smatraju da joj kriza sa pandemijom nije išla na ruku, a da su joj mere ograničile vidljivost.

“Njena snaga je u tome što je ona zvezda”, rekao je blizak saradnik Le Penove i okružni savetnik Marseja Frank Alisio.

Politiko navodi da će kampanja za predsedničke izbore naredne godine biti otežana, ako ne i nemoguća, te da se uprkos teškoćama, sreća Le Penove okreće.

Najnovija istraživanja pokazuju da bi u drugom krugu bila minimalna razlika između Le Penove i aktuelnog predsednika Makrona, a Politiko navodi da čak iako su ova istraživanja urađena mnogo pre izbora, Le Penova ima jako uporište.

Prošle nedelje Le Pen je najavila da će jedan od njenih glavnih prioriteta, ukoliko bude izabrana, biti pitanje migracija i najavila da će joj zadatak biti da ih stavi pod kontrolu, većom kontrolom granica i viznom politikom.

Politiko navodi da će pre predsedničkih Le Pen morati da se dokaže na regionalnim izborima koji se održavaju u junu, ali i da će morati da pripazi na neke od svojih bivših saradnika, uključujući svoju nećaku Marion Marešal, za koju mnogi navode da priželjkuje neuspeh svojoj tetki, što stvara napetost.

(agencije)

KOMENTARI4 komentara

 1. test01 says:

  da je srece ali sumnjam ! Secam se kada sam bio u Parizu 2002 g. kakvu su buku napravili protiv njenog oca na izborima jer je narod masovno glasao za njega. Centar Pariza je bio pust tu noc, ulice prazne. Mogu samo da zamislim sta ce mediji sada da naprave od nje i kako ce da je ispljuju...

 2. milorad 5 says:

  to je zadnja šansa da se u francuskoj spreči gradjanski sukob u najavi, oni nemaju još mnogo vremena ako ne obuzdaju muslimanske imigrante imaće uskoro za 10 god. najviše zahteva za nekom džamahirijom i muslimanskom autonomijo maročito na jugu francuske, to je skoro sigurno.

 3. da da says:

  Ona je kao Šešelj dobije izbore,ali pošto je kandidat bezbednosti,nikad ne pobedi i uvek bude druga.Onda malo galami i to je to,kasnije se povuče do novih izbora i tako dok je ne izližu.Onda nađu novu ili novog,za istu igru.

 4. Pendrek says:

  Kasno je sve to sada!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *