MARIN LE PEN: Putin brani evropsku civilizaciju

MARIN LE PEN: Putin brani evropsku civilizaciju

19 maja 2014

Marine Le PenLider francuske desničarskog „Fron nasional“ (Front National) Marin le Penocenila je da ruski predsednik Vladimir Putin brani evropsku civilizaciju.

„Putin je patriota, koji visoko ceni suverenitet svog naroda. On je svestan da branimo zajedničke vrednosti. To su vrednosti evropske civilizacije“, objasnila je ona simpatije koje neguje njena stranka za Putina u intervjuu bečkom dnevniku „Kurir“.

Le Pen ističe da način na koji Putin vodi zemlju pokazuje da su mu važne vrednosti, dodajući da se radi o hrišćanskom nasledstvu.Istovremeno je naglasila da želi da dođe na čelo jedne nesvrstane države, koja se ne bi pokorila niti SAD, niti Rusiji.

„Da razgovaramo ravnopravno sa tim silama, bez vođenja Hladnog rata, kao što to čini EU prema Rusiji na apsolutno stupidan način i suprotno interesima evropskih naroda. Održavati dobre odnose sa silom kao što je Rusija je najmanje što se može činiti u vezi mira“, ukazala je ona.

Ona je dodala da EU puno govori o miru, ali mnogo ratuje – rat rečime, diplomatije, ekonomije.Takođe je ponovila da veruje u Evropu slobodnih i suverenih nacija.“To je jedina Evropa koja je funkcionisala“, poručila je Le Pen dodajući da je nemoguće aktuelnu EU pretvoriti u demokratsku Evropu.

KOMENTARI2 komentara

  1. mladen says:

    budi se evropa,bojim se da ne zakasni ,zato brzo duplim korakom da nebude kasno

  2. PRVOTIMAC says:

    Srećom ima još pametnih ljudi u svetu,tj.Evropi pa će se valjda odupreti američkoj hegemoniji.Putin je predvodnik takvih,bravo Putine!MALADEC!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *