МАРИН ЛЕ ПЕН: Србија нема интерес да уђе у Европску унију!

MARIN LE PEN: Srbija nema interes da uđe u Evropsku uniju!

14 juna 2021

Francuska političarka Marin le Pen, predsednica desničarske nacionalističke stranke Nacionalno okupljanje i jedna od glavnih protivnica predsednika Emanuela Makrona na narednim predsedničkim izborima, ukazala je na trend da se u svetu, pa i u EU i Francuskoj, urušava autoritet države te da smatra s obzirom na totalitarne ekcese u funkcionisanju unije, Srbija nema interes da se integriše u EU.– Podrška Evropske unije iredentizmu ima cilj da oslabi nacije tako što će ih rasturiti. Radikalno se tome protivim – istakla je le Pen u intervjuu za srpske medije.

Pokret kojem predsedavam, kako je rekla oduvek se protivio nezavisnosti Kosova, vodeći računa o tome da se ispoštuje Rezolucija 1244, koja usvojena 10. juna 1999. godine, koja je kako kaže potvrdila „posvećenost svih država članica suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Podsetila da se njena partija bori protiv političkog sistema EU koji je „politički usmeren na SAD“ i ocenjuje da „s obzirom na totalitarne ekcese u funkcionisanju unije, Srbija nema interes da se integriše“.

– Taj sistem EU ignoriše nacionalni suverenitet i primenjuje politiku ucena i pretnji. Protiv Mađarske i Poljske npr. i to samo zbog toga što su ove dve zemlje, s pravom, odbile da im se nameću migrantske kvote. Princip proširenja je zapravo proces prenosa suvereniteta i razvodnjavanja nacionalnog identiteta – ukazala le Penova.

Marin le Pen je sankcije EU uvedene protiv Rusije ocenila kao „samovolju, istorijski kontrasmer i geopolitičku grešku“.

– Naši odnosi s Rusijom su od suštinskog značaja za ublažavanje međunarodnih kriza i borbu protiv islamskog fundlamentalizma,a pored toga Rusija je i važan trgovinski partner. Želja da se Rusija isključi iz dijaloga između nacija dovešće do produbljenja međunarodnih kriza i geopolitičkog i ekonomskog ćorsokaka – upozorila je francuska poltičarka Marin le Pen, predsednica desničarske nacionalističke stranke Nacionalno okupljanje.

KOMENTARI3 komentara

 1. I Love Jesus says:

  Jok ti će nam kažeš šta nam je interes, naši političari uporno tvrde da Europa nema alternative (čak nemamo ni Rusije umesto Evrope), doduše znamo da nikada nećemo biti punopravna članica ali to nije razlog da se ne uskladimo sa evropom i uvučemo joj se u čmar, samo da nas ne izduva kao pampur iz šampanja što je i vrlo izvesno, ali opet ćemo se mi uglaviti jer ćemo opet otvarati aukcije u Srbiji za šaku neopranih eura. Zapravo sve europske zahteve mi ispunjavamo i do 100% makar i na svoju štetu. Ko te pita, bitno da sve radimo transparentno, čak i na protestima. E ljudi, mogu vam reći samo u poverenju:"Spasite se kroz ime Isusovo, pokajte se i obratite Bogu u ime Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista kojeg nam Otac nebeski darova za život večni, da onaj koji veruje ne pogine čak i ako mu telo pogube već ima istinsku nadu za vaskrsenje za život večni. I sve je to po obećanju Očevom i ispunjenju volje Njegove kroz našeg Gospoda i Spasitelja Hrista." Verujte da je sve ostalo samo puko naklapanje sa trendovima ovog sveta koji će prohujati kao vodenični kamen kada se baci na dno mora. Otac naš nebeski sve govori i baš sve ispunjava do tačnina, a opisano je šta će biti za još mnogo godina čak i nakon jednog milenijuma koji još nije ni počeo. Dakle u svu večnost, neka vas Bog silni blagoslovi svojim spasenjem kroz Hrista.

  • Ivana says:

   U Hrvatskoj koja je u Evropi stranci ne mogu kupovati poljoprivredno zemljište, u Srbiji koja nije u Evropi stranci mogu kupovati srpske njive i Hrvati to masovno koriste. U Hrvatskoj koja je u Evropi nema muslimanskih migranata a u Srbiji koja nije u Evropi menja se etnički sastav stanovništva u korist muslimanskih migranata. Hrvatska koja je imala logore za Srbe, Rome i Židove Židovima ne plaća za ubijene u logorima Hrvatske mada su koljači bili Hrvati ustaše. U Srbiji gde su Nemci ubijali i Srbe i Rome i Jevreje, a ne Srbi Jevreji našli za zgodno da pljačkaju srpski narod i naplaćuju za svoje ubijene od strane Nemaca normalno Srbima? Mogu tako danima ali za one koji imaju gram mozga i ovo je previše. Do kad više sestre Srpkinje i braćo Srbi?

 2. Ivke says:

  A Vucko je sta ? Silja ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *