МАРИН ЛЕ ПЕН ТВРДИ: „ЕУ крива за рат у Сирији!“

МАРИН ЛЕ ПЕН ТВРДИ: „ЕУ крива за рат у Сирији!“

5 октобра 2016

marin le pen 345f3

Лидер опозиционе француске партије Национални фронт Марин ле Пен оптужила је Европску унију да је одговорна за наставак рата у Сирији.

„Ви радите све да бисте свргнули легитимну владу Сирије, чиме ту земљу гурате у страшан грађански рат, док за све невоље и проблеме кривите Русију, која се бори против ДАЕШ-а“, рекла је шефица фракције „Европа нације и слободе“ у Европском парламенту иступајући на пленарној седници скупштине у Стразбуру.

Оружани сукоби у Сирији трају од марта 2011. године. Према подацима УН, резултат је више од 220.000 убијених људи.

На позив председника Башара ел Асада, Русија од 30. септембра 2015. године изводи ваздушне нападе на терористичке циљеве у Сирији. Захваљујући подршци Русије, Дамаску је успело да преокрене ситуацију на бојним пољима и пређе у офанзиву на кључним правцима.

У марту ове године, руски председник Владимир Путин је донео одлуку о повлачењу већине руских војних формација, с обзиром на успешно извршење постављеног задатка. Истовремено, Русија није занемарила своје обавезе што се тиче снабдевања сиријске владе оружјем и војном опремом и обуке сиријске војске. Поред тога, у функцији су и даље авио-база Хмејмим и логистички центар морнарице у Тартусу. Поред тога, у Сирији делује и Руски центар за помирење.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. mijo says:

    sve je to vucic i vlada beograda kriva za neered u siriji i balkanu i ukrajini vlada srbije podrzava uniju i ukrajinu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u