МАРИН ЛЕ ПЕН ТВРДИ: „ЕУ крива за рат у Сирији!“

MARIN LE PEN TVRDI: „EU kriva za rat u Siriji!“

5 oktobra 2016

marin le pen 345f3

Lider opozicione francuske partije Nacionalni front Marin le Pen optužila je Evropsku uniju da je odgovorna za nastavak rata u Siriji.

„Vi radite sve da biste svrgnuli legitimnu vladu Sirije, čime tu zemlju gurate u strašan građanski rat, dok za sve nevolje i probleme krivite Rusiju, koja se bori protiv DAEŠ-a“, rekla je šefica frakcije „Evropa nacije i slobode“ u Evropskom parlamentu istupajući na plenarnoj sednici skupštine u Strazburu.

Oružani sukobi u Siriji traju od marta 2011. godine. Prema podacima UN, rezultat je više od 220.000 ubijenih ljudi.

Na poziv predsednika Bašara el Asada, Rusija od 30. septembra 2015. godine izvodi vazdušne napade na terorističke ciljeve u Siriji. Zahvaljujući podršci Rusije, Damasku je uspelo da preokrene situaciju na bojnim poljima i pređe u ofanzivu na ključnim pravcima.

U martu ove godine, ruski predsednik Vladimir Putin je doneo odluku o povlačenju većine ruskih vojnih formacija, s obzirom na uspešno izvršenje postavljenog zadatka. Istovremeno, Rusija nije zanemarila svoje obaveze što se tiče snabdevanja sirijske vlade oružjem i vojnom opremom i obuke sirijske vojske. Pored toga, u funkciji su i dalje avio-baza Hmejmim i logistički centar mornarice u Tartusu. Pored toga, u Siriji deluje i Ruski centar za pomirenje.

KOMENTARIJedan komentar

  1. mijo says:

    sve je to vucic i vlada beograda kriva za neered u siriji i balkanu i ukrajini vlada srbije podrzava uniju i ukrajinu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *