MARIN LE PEN: Učiniću sve da Evropa propadne

MARIN LE PEN: Učiniću sve da Evropa propadne

9 januara 2014

Marine Le Pen, France's National Front leader, speaks during a news conference the day after the first round of local elections at the party headquarters in NanterreLiderka francuske desničarske stranke Nacionalni front Marin Le Pen obećala je da će učiniti sve što je u njenoj moći da EU propadne.

Ona će, kako pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnjenja, ostvariti dobar rezultat na izborima za Evropski parlament u maju.

Nacionalni front Marin Le Pen samo je jedna od nekoliko antiimigracionih i antievropskih stranaka čija popularnot raste u Evropi gde su mnogi izgubili veru u sposobnost EU da doprinese izlasku iz velike ekonomske krize, navodi AFP.

“Kako možemo da poboljšamo EU? Tako što ćemo dovesti do njene propasti. Očekujem samo jednu stvar od evropskog sistema, a to je da pukne”, rekla je Le Penova novinarima u sedištu stranke u predgrađu Pariza Nanteru.

“Moramo čekati da sve propadne i doprineti tome ako je moguće da bismo ostvarili projekat Evrope slobodnih nacija”, poručila je Le Penova koja je poslanik Evropskog parlamenta.

“A to se, naravno, može dogoditi samo nestankom ogromne većine postojećih struktura EU”, kazala je ona.

Le Penova smatra da je Francuska izgubila suverenitet stvaranjem EU i zalaže se za ukidanje politike otvorenih granica u EU, kao i ukidanje zakona koji se donose u Briselu za zemlje članice EU.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *