MARIN LE PEN: Želim da sprečim dalje postojanje EU

MARIN LE PEN: Želim da sprečim dalje postojanje EU

5 juna 2014

1196266 Marin Le penFrancuska desničarka Marin Le Pen, čija je partija trijumfovala na evropskim izborima, izjasnila se protiv Evropske unije u intervjuu nemačkom političkom magazinu „Špigel“ i rekla da želi da spreči da taj „antidemokratski monstrum dalje diše“.

„Evropska unija je jedno veliko prokletstvo, jedan antidemokratski monstrum….želim da sprečim da se on dalje ‘deblja’ i da dalje diše….“, rekla je Le Pen „Špiglu“.

Nemačka štampa komentariše da za medije nije lako sa ekstremistima raditi, ali da je, međutim, s jedne strane važno da se saznaju njihove namere, a sa druge niko ne želi da bude kritikovan što prenosi sadržaje koji se etički skoro da ne mogu zastupati.

„Onaj ko još nije dobio jasne predstave o Nacionalnom frontu Le Penove, dobio ih je sada, ona je ‘bez filtriranja’ rekla šta želi i to nije ništa drugo nego uništenje EU“, komentarišu njene reči nemački mediji.

EU je, iz ugla Le Penove, oduzela svojim članicama državni suverenite i, uvođenjem evra uterala ih u krizu, koja se ne može rešiti i zato je njen „recept“ – nazad ka nacionalnim državama i ukidanje evra.

Le Pen je upozorila i nemačkog kancelara Angelu Merkel na opasnost „eksplozije“ EU i moguću mržnju prema Nemačkoj, ukoliko Berlin bude nastavio sa politikom štednje.

„Ako ona (Merkel) ne vidi patnje kojima su pogođeni preostali evropski narodi, navući će Nemačka mržnju na sebe“, rekla je Le Pen nemačkom političkom nedeljniku „Sspigel“, upozoravajući na pogubnost nemačkog kursa štednje.

Le Pen je, naglašavajući da Merkel brani politiku, povoljnu za Nemčku, istakla da je ta politika, međutim, štetna za sve druge zemlje.

„Ona veruje da se može stvarati politika protiv naroda….“, rekla je Le Pen, povodom politike Merkelove i upozorila da to može dovesti do „eksplozije EU“.

Francuska desničarka je, takođe, navela da ona ne može Merkelovoj prebaciti što želi jak evro.

„Ja prebacujem našim sopstvenim vođama, koji ne zastupaju naše interese.Jak evro ruinira našu zemlju“, rekla je Le Pen i branila svoje simpatije prema Rusiji u ukrajinskoj krizi.

Ona je rekla da se divi ruskom predsendiku Vladimiru Putinu, jer on misli prvo na interese Rusije, isto kao i kancelar Merkel.

„Na osnovu toga imam za Putina isto poštovanje, kao i za Merkelovu“, rekla je Le Pen.

KOMENTARI2 komentara

  1. ARTILJERAC says:

    PRAVA GOSPOĐA PRVO MISLI NA SVOJ NAROD , SVAKA ČAST I MNOGO USPEHA ŽELIM. TO JE PRAVI PREDSTAVNIK FRANCUSKE KOJA JE NEKAD BILA PRIJATELJ SRBIJE. ŽIVELA SRBIJA

  2. SNEZANA says:

    TO JE TACNO DA MERKEL VUCE ZA NEMACKU I DA KORISTI SVE STO MOZE ZA NJENU ZEMLJU...ONA JE NAJACA U EVROPI ZATO STO ONA SUDI..ALI TO IPAK TREBA ZNATI DA I U NEMACKOJ NIJE SVE SJAJNO...IMA NAROD KO JE PLACEN 5E. NA SAT...I DRUGI KOJI SU PLACENI MNOGO VISE...STO SAM HTELA DA KAZEM AKO JE EVROPA TREBAMO SVI DA BUDEMO NA ISTOJ CENI IPLACENI ISTO...A NE KAKO KOME ODGOVARA...JA ZIVIM U FRANCUSKOJ I MOGU VAM RECI DA LE PEN JE REKLA ISTINU...CEKAJU NAS MNOGO TESKE GODINE U BUDUCNOSTI...BANKE SU NAJVECI NEPRIJATELJI EVROPSKOG NARODA.. SNEZANA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *