МАРИН ЛЕ ПЕН ЖЕСТОКО НАПАЛА БРИСЕЛ И МАКРОНА: „Французи неће да гину у туђим ратовима“

MARIN LE PEN ŽESTOKO NAPALA BRISEL I MAKRONA: „Francuzi neće da ginu u tuđim ratovima“

1 maja 2024

Nema jake Evrope bez nacija, poručila je predsednica poslaničke grupe francuske stranke Nacionalno okupljanje Marin Le Pen u svom govoru povodom Prvomajskih praznika.

Govor je održala u susret predstojećim evropskim izborima koji će biti održani 9. juna.– Želimo da kažemo „ne“ kada su naši vitalni interesi u pitanju. Da kažemo „ne“ kada treba da se šalju Francuzi da umru u ratovima koji nisu naši, migratornoj poplavi, uništavanju naše ekonomije u ime „poludele“ ekologije, evropskom porezu koji se dodaje na onaj nacionalni koji već plaćamo, tehnokratskoj vladi u Briselu – poručila je Le Penova evropskoj administraciji.

Ona se založila za poštovanje nacionalnih snaga u evropskom odlučivanju.

– EU je imperijalistička vizija i želi centralni autoritet koji gazi nacije. Građane smanjuje na nivo razmenjivog stanivštva – poručila je, uz povike odobravanja okupljenih pristalica.

Stranka čiji je Le Penova bila predsednički kandidat, i čiju listu sada za izbore za EP predvodi Žordan Bardela, ubedljivo vodi u Francuskoj u sondažama pred glasanje.

Marin Le Pen je oštro ustala i protiv nelojalne konkurencije i mondijalizacije.

– Što manje čuvate prirodu, što manje plaćate radnike, što manje poštujete bezbednost potrošača, lakše ćete postići nižu cenu i uvećati vaše izglede da pobedite na tenderima. I pošto ne postoje ekonomski patriotizam i prednost koja se daje evropskim firmama, naša preduzeća će uvek izgubiti – poručila je Le Penova.

Upitala se ko može da pretenduje na to da je EU poboljšala perspektivu njenih građana, istakavši kao primer da je dohodak po glavi stanovnika u evropskim zemaljama pre dvehiljadite godine bio na istom nivou kao u SAD, a da je sada dva puta manji. Navela je i da je kupovna moć samo za poslednjih godinu dana opala za 22 odsto.

– Da li je vaša plata toliko porasla? – uputila je pitanje okupljenima, koji su njeno obraćanje dočekali ovacijama.

Le Penova je navela da je Francuska uvek imala najjeftiniju struju u Evropi, a da je cena energije od 2017. godine porasla za 45 odsto i da će ovaj porast iznositi čak 58, ako se uračuna i najavljeno poskupljenje koje će uslediti dogodine.

Pobunila se i protiv restrikcija i zabrana koje „nameću nemački zeleni“, istakavši da najsiromašniji plaćaju ekološku tranziciju.

– Ne možemo više da plaćamo ideološke ludosti – naglasila je.Predsednica poslaničke grupe Nacionalnog okupljanja je kao primer navela obnavljanje voznog parka.

– Ko od vas ima para da svoj stari automobil zameni električnim automobilom čija je cena 45.000 evra? – upitala je.

Istakla je i da se na svaka dva dana u Francuskoj ubije po jednan poljoprivrednik koji ne može da sastavi kraj s krajem i poručila da je Evropska komisija „bez srca“.

– Istorijska vokacija Francuske je da visoko pronosi zastave naroda i slobode. Za nas Francuze to je ponos, ali i odgovornost. Evropa nas gleda i čeka na nas – zaključila je Marin Le Pen.

KOMENTARI3 komentara

  1. Herceg Stjepan junać'na hrvat'na seljać'na says:

    joooooo, francuzi su smeće kukavičko, ovaj zadnji pasus samohvale joj nije trebao.

  2. Velika Metla says:

    Ja se setiti ne mogu ni jedne jedine ozbiljne, a ni manje ozbiljne, vojne pobede galskih kokoški. Počev od NePaliOn-a, pa Prvog svetskog rata gde su se uz saveznike došlepali do pobednika, pa zatim Drugog svetskog rata gde su na istočnom frontu protiv SSSR-a izginuli kao mravi, a onih nekoliko hiljada "junaka" koji su bili uz De Gola su se razbežali kud koji kad je Hitler ušao u Francusku. Inače Hitler ih je porazio za 7 dana, a vojska kakve takve kraljevine Jugoslavije je izdržala 12 dana pre kapitulacije. I evo danas u Africi gde su ih Vagnerovci isterali iz države Mali. Prema tome, tvrdim da bi ovim galskim kokošima bilo najbolje da zalegnu, da glave ne dižu, i da glume da su mrtvi. Inače će ih mnogo boleti ako se samo i mrdnu.

  3. persida says:

    Gleda zena sebe u zrcalo. Imperijalisti ispadose borci za slobodu, do mojega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *