Marinac: Opet bih urinirao po talibanima

Marinac: Opet bih urinirao po talibanima

19 jula 2013

Marinci - youtubeDžozef Čemblin, koji je urinirao po mrtvim telima talibana u Avganistanu, izjavio je da bi to ponovo radio ako bi mu se ukazala prilika, pišu svetski mediji, a prenosi “Blic“. On je zbog toga kažnjen sa 500 dolara i čin mu je degradiran.

Na pitanje da li mu je palo na pamet da takvim ponašanjem izlaže opasnosti američke vojnike i druge Amerikance, on odgovara da nije razmišljao o tome.  Objašnjava da ovakvo ponašanje na neprijatelja ostavlja mnogo veći psihološki trag, zato što njihova vera kaže da, ako ih dodirne nevernik, neće otići u raj, tako da su im vojnici pokazali šta se dešava “ako se zakačite s nama”.

Dodaje da ne žali zbog takvog čina, to jest, možda jedino zbog evetnualnih posledica na drugove vojnike, ali u suštini se ne kaje zbog toga što je radio.  Jedan od političkih analitičara, Blejk Hounšel, smatra da ovo nije dobro za sliku o američkoj vojsci i vojnicima, ali da treba uzeti u obzir i da se radi o zemlji koja je u totalnom rasulu, koja nije umrežena, i da se drugačije razmišlja u Vašingtonu, a drugačije u nekoj zabiti u Avganistanu, na stotine kilometara od Kabula.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *