Маринини мемоари у Котору

Маринини мемоари у Котору

29 јула 2017

УМЕТНИЦА светског гласа Марина Абрамовић ових дана је у краткој посети родном Београду и Новом Саду, а повод доласка у завичај је, како сазнајемо, сасвим приватан – венчање братанице Иване.

Већ у петак биће у Котору, где је уприличен јавни разговор о њеној књизи мемоара „Пролазак кроз зидове“, занимљивом сведочанству о животу славне уметнице.

– Марина долази у Црну Гору на мој позив. Дугогодишњи смо пријатељи и око ове посете смо се договорили прошле године, када сам боравио у Њујорку на прослави њеног седамдесетог рођендана – открива нам историчар уметности Петар Ђуковић, уметнички директор Dukley European Art Communaty, својеврсног културног центра (са седиштем у Будви) чији је циљ повезивање светских уметника са Црном Гором. – Разговор ће бити уприличен на отвореном простору, на врху Бококоторског залива, у близини некадашње зграде „Југооцеаније“ у Котору.

Исте вечери, биће приказана и два документарна филма о Абрамовићевој – „Уметник је присутан“ и „Простор између“.

УСКОРО НА СРПСКОМ

КЊИГА мемоара „Најутицајније уметнице света 2016. године“ изашла је крајем прошле године на енглеском језику, а пошто је један београдски издавач откупио права, ускоро би требало да се појави и на српском.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u