МАРИО ДРАГИ: Само Путин може да заврши сукоб у Украјини

MARIO DRAGI: Samo Putin može da završi sukob u Ukrajini

24 decembra 2022

Samo predsednik Rusije Vladimir Putin može da završi sukob u Ukrajini, smatra bivši premijer Italije Mario Dragi.

„Izgledi za mir su teški, iako se mnogo toga promenilo u poslednje vreme: kanali komunikacije su mnogo otvoreniji i Kina je, izgleda, više uključena u izgradnju pregovora. Međutim, Kremlj je do sada pokazivao da ne želi mir. Moja Vlada je uvek tražila mir i pokušavala da olakša moguća posredovanja. Ali samo predsednik Putin može da stavi tačku na to krvoproliće“, rekao je Dragi u intervjuu za list „Korijere dela sera“.On je podsetio da je Rim dosledno pružao svestranu podršku Ukrajini, zajedno sa saveznicima iz G7, Evropske unije i NATO-a. Po njegovim rečima, na taj način je demonstrirano da „Italija može da bude vodeća zemlja u Evropi“.

Dragi je istakao da je politika podrške Kijevu i antiruskih sankcija vođena uprkos bliskim vezama koje su ranije postojale između Italije i Rusije.

„Stav Italije po pitanju rata je, verovatno, snažniji i odlučniji nego što su očekivali mnogi“, rekao je on.

Podsećanja radi, ruski predsednik Vladimir Putin isticao je da je Rusija uvek govorila da je otvorena za pregovore o Ukrajini. Ako Kijev bude spreman za to onda će biti potrebni posrednički napori onih koji to nude. Istovremeno, zapadne zemlje sve više govore da Kijev treba da nastavi sa borbenim dejstvima, istovremeno snabdevajući Ukrajinu oružjem i obučavajući ukrajinsku vojsku na svojoj teritoriji.

(Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. persida says:

  Putko laze kako zine, jedini razlog zabog kojeg vodi rat je da bi sto duze ostao na vlasti. Sve dok je rat, nece biti moguce da se pojavi iko drugi.

 2. padre says:

  U čije on to ime govori, u ime svih bivših, koji su doveli do toga?

 3. Naivko says:

  Uopšte nije tačno da samo Putin može da završi rat u Ukrajini. On ovaj rat nije započeo već je nametnut Rusima politikom Zapada u želji da zadrže poziciju otimača

 4. Kulak says:

  Sukob su započeli Ameri kad su 2014. godine izvršili prevrat u Kijevu i instalirali ukrajinske nacionaliste na vlast. Ko će i kako završiti ovaj sukob, ostaje da vidimo.

  • persida says:

   Tacno, ali Putin je tada cutao, da je jos onda razbucao civutsku vlast sada ne bi morao da ratuje.

 5. Velika Metla says:

  Onaj ko ga je i započeo, znači zapadni satanisti, treba da ga i završe. Ili ćete s batinama još većim da ga dovršite. Birajte. Nemoj posle da kažete da niste imali izbora.

 6. padre says:

  Dragi Dragi ne brini, i završiće! Pitanje je samo, kako će ti se sviđati kraj!

 7. Žarko says:

  Alo, pa dokle da lažete i sebe i druge! Pa ko može da vam veruje više?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *