MARJAN RISTIČEVIĆ O NEMCIMA: Kad je riba bila meso i Švaba čovek!

MARJAN RISTIČEVIĆ O NEMCIMA: Kad je riba bila meso i Švaba čovek!

19 avgusta 2014

marjan_risticevic_skupstinaLider Narodne seljačke stranke i narodni poslanik sa liste SNS Marijan Rističević objavio je na svom fejsbuk profilu izjavu koju su neki protumačili kao veoma uvredljivu za Nemce. Objavljujući sluku sa svojim prijateljem Rističević je stavio komentar „Sa Stevom Sremcom,koji podseća na staru izreku koja glasi: Kad je riba bila meso i Švaba čovek!“.

Iako je više od sto Rističevićevih prijatelja lajkovalo ovakav komentar, neki su stali u odbranu Nemaca (Švaba).

– Ovo je sremačka izreka o Švabama još od austrougarske, a i nismo mi jurišali na Berlin i Beč ni anektirali Bavarsku. Mislim da je stara izreka u redu – pravdao se Rističević na oštre kritike pojedinih koji su komentarisali.

Kasnije je diskusija postala oštrija pa su pale i razne optužbe na njegov račun.

KOMENTARI5 komentara

 1. Mare says:

  A nasa bagra od ljudi dosla da zastiti Naciste. E kakva su to goveda. Bravo za Risticevica. Nemogu ocima da ga vidim, ali treba se drzati izreka jer pametan puno nauci, a glupi i neshvataju

 2. Za Srbiju says:

  I obrazloženje je na mestu. A eurofanatici mogu da mu ga duvaju.

 3. predrag says:

  Svapska je pokraina u nemackoj nema veze sa Bavarskom

 4. jugoslav mitic says:

  tako je marjane,a ovi evro-manijaci neka crknu

 5. Dragan says:

  Kada neko bude smeo da kaže da se uveliko razvija četvrti rajh možda će neko sem kratkih šala i izjava na socijalnim mrežma da pročita i neku stranicu istorije. Nemci su bez ispaljenog metka postigli više nego Hitler. Obrisali su granice podredili privrede svojoj privredi i sada vedre i oblače a ja nesmem da kažem da iz svih njihovih lepih reči, zahteva i ultimatuma stoji naređenje za pokornost četvrtom rajhu. Onaj ko hoće da mi pomogne jednostavno će mi pomoći. Ovi me pokoravaju i pričaju mi da je to za moje dobro. Pa dobro je ako želim da sačuvam narod od još jednog rata ali neke granice nikada ne smeju da budu obrisane. 21. je vek i ako dostojanstvo ima cenu onda hoću da budem najskuplja kurva u Evropi. Svako ko me pokorava samo zato što misli da je superioniji od mene nije čovek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *