Марко Милачић запалио заставу НАТО-а испред затвора! (ВИДЕО)

Marko Milačić zapalio zastavu NATO-a ispred zatvora! (VIDEO)

10 aprila 2017

markomilacicprotest

Marko Milačić, čelnik „Otpora beznađu“, održao je konferenciju ispred zatvora Spuž pošto je dobio rešenje suda da mora u zatvor zbog kazne od 500 evra izrečena pre dve godine koja je preinačena u kaznu zatvora.

– Ne želim, iako sam imao izbor, da im platim ni cent, radije ću provesti vreme u zatvoru, gde ću se osećati slobodnije nego da, recimo, moram da provedem toliko dana u Vladi ili DPS-u. Ovo je klasičan politički progon i presuda, NATO ‘demokratija’: na dan NATO saveza prije dve godine doneli su presudu, dve godine kasnije, takođe, maltene, na dan NATO-a — u predvečerje najavljene ratifikacije u parlamentu, mimo građana, u atmosferi ogromne prevare i nasilja nad Crnom Gorom — preinačili su je u zatvor. Tako to rade atlantistički partneri: lokalni i globalni Milo. Nešto intimno: Idem u zatvor odmah, već u ponedeljak — što je najranija zakonska mogućnost — da bih bio kući na Vukov rođendan, tačno kada ističe poslednji zatvorski dan, 29. aprila – istakao je Milačić.

Milačić je rešenje suda dobio na „rođendan“ NATO-a, a kažnjen je jer je odbio da se legitimiše. On je osuđen na 16 dana zatvora jer je predvodio grupu ljudi u maju 2013. godine u „Maršu protiv mafije“, izražavajući tada revolt zbog krađe na predsedničkim izborima.

Posle obraćanja, spalio je zastavu NATO.

Milačić je juče na svom profilu na Fejsbuku zahvalio ljudima koji ga prate i pružaju mu podršku, rekavši da će njegov nalog na toj društvenoj mreži dok je on u zatvoru voditi njegov prijatelj.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. zoran says:

    Tako treba Marko!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *