Marko Milićev smešten u Okružni zatvor

Marko Milićev smešten u Okružni zatvor

8 septembra 2014

marko1_620x0Marko Milićev, osumnjičen da je „mini kantrimenom“, usmrtio Luku Jovanovića (21) 25. jula na Brankovom mostu – izručen je Srbiji i nalazi se u Okružnom zatvoru u Bačvanskoj ulici.

On je redovnom linijom „Aeroflota“ iz Moskve stigao u Beograd, gde je odamah po sletanju na aerodrom „Nikola Tesla“ uhapšen.

Milićev je zatim, uz pratnju dva džipa, u policjskiom vozilu odveden u PU Beograda u sedmo odeljenje gde će mu biti utvrđen identitet. Potom se očekuje da će mu biti određeno policijsko zadržavanje u tranju od 48 časova.

U tom periodu trebalo bi da bude izveden pred sudiju za prethodni postupak koji će posle ispitivanja činjenica odlučiti da li će rešenje o pritvoru ostati na snazi.

Milićev će se izjašnjavani na pitanja gde se i zbog čega skrivao.

Kineske vlasti odlučile su da ovog Beograđanina deportuju, jer mu je turistička viza istekla još 23. avgusta, a naša zemlja ga traži zbog teškog krivičnog dela. Kineska država ga je proterala zbog ilegalnog boravka u toj zemlji. To je bio najbrži put da se osumnjičeni za pogibiju mladića nađe pred licem pravde.

Milićev je pronađen i uhapšen u kineskom gradu Šendženu, 35 kilometara od Hongkonga 29. avgusta. Tada je utvrđeno da mu je turistička viza, koja važi do sedam dana – istekla. Uhapšen je, a onda je otkriveno i da je za njim raspisana crvena Interpolova poternica.

Posle stravičnog udesa na Brankovom mostu, Milićev je pobegao sa lica mesta. Uspeo je, uz pomoć kuma, da sakrije vozilo smrti, a zatim je nastavio da se ponaša kao da se ništa nije dogodilo. Za to vreme beogradska policija i čitava javnost tragale su za vozačem ubicom i njegovim vozilom. Dugo se nije znalo da je on glavni vinovnik teške saobraćajne nesreće.

Ipak, kako se krug oko njega sužavao, on je odlučio da napusti zemlju. Letom za Istanbul i sa kartom u jednom pravcu, iz Srbije je pobegao 10. avgusta. Tri dana kasnije odlučio je da se prebaci u Aziju, tačnije u Hongkong, jer je imao informaciju da državljani Srbije, koji putuju sa našom putnom ispravom, na tom području mogu da borave dve nedelje bez vize.

U jednoj lokalnoj agenciji predstavljajući se kao turista kupio je karte za razgledanje delte Biserne reke i grada Šendžena i na taj način stekao uslov da nesmetano uđe na kinesku teritoriju. Na jugu Kine mogao je da boravi šest dana, ipak on je produžio boravak, a tamošnja policija ga je ubrzo locirala i uhapsila.

Milićev se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, ali i za nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći. Nesreća na Brankovom mostu dogodila se kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući.

Njima se na mostu pokvarila „lada“ i kad su izašli da pomere auto u zaustavnu traku, na njih je naleteo „mini-kantrimen“. Vozač „kantrimena“ nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *