МАРКОВИЋ: Бањалука је западна престоница свих Срба, граница између Србије и РС је привремена

MARKOVIĆ: Banjaluka je zapadna prestonica svih Srba, granica između Srbije i RS je privremena

8 jula 2018

Banjaluka je za Srbiju zapadna prestonica svih Srba, rekao je danas zamjenik predsjednika Socijalističke partije Srbije Predrag Marković.

– Tu ima neka granica, koja je privremena. Predsjedik Srpske Milorad Dodik sa svima nama će se potruditi da je izbiršemo. To je nije nacionalizam, već evropska integracija – rekao je Marković, koji je danas u Banjaluci prisustvovao Kongresu Socijalističke partije.Prema njegovim riječima, Srbi sa zapadne strane rijeke Drine imaju veliku ulogu u razvoju srpskog socijalizma.

– Ovi ljudi ovdje dali su najveći doprinos u borbi protiv fašizma – rekao je Marković, te ocijenio da su Srbija i Republika Srpska isto.

Potpredsjednik SPS-a Žarko Obradović smatra da su ekonomski razvoj i socijalna pravda važne za građane Srbije i Republike Srpske.

Obradović je rekao da SPS ima veoma dugu i bogatu saradnju sa Socijalističkom partijom u Repubici Srpskoj, da razmjenjuju iskustva, te da im je zajednički cilj da građani žive bolje, da Srbija i Srpska budu što bliže i da budu zajedno.

– Mislim da jedni drugima pomažemo i u vremenima koja su bila teški za jednu i drugu partiju i za srpski narod u Srbiji i Republici Srpskoj – smatra Obradović.

Naveo je da je sa Markovićem došao danas u Banjaluka da bi dali podršku socijalistima u Republici Srpskoj.

Kongresu SP-a su, osim rukovodstva i članstva SP-a, prisustvovali i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović, kao i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *