Marković Palma: Dinkić je dobro radio, ne znam zašto je otišao

Marković Palma: Dinkić je dobro radio, ne znam zašto je otišao

4 avgusta 2013

markovic-palma03Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je danas da se ta stranka nije bavila rekonstrukcijom Vlade Srbije niti je ocenjivala ministare, ali je napomenuo da smatra da je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić dobro radio.

„Jedinstvena Srbija se nije bavila rekonstrukcijom Vlade, niti smo se bavili ocenjivanjem rada ministara. To je ocenjivao predsednik Vlade i prvi potpredsednik Vlade”, rekao je Marković novosadskom Dnevniku i ponovio da je, prema njegovom mišljenju, Dinkić dobro radio i da ne zna zašto više nije član Vlade.

Lider JS i predsednik Opštine Jagodine je još jednom istakao da nije zainteresovan za ministarsku funkciju nego „da pomogne i Vladi i gradovima Srbije, a ministarska funkcija me u ovom trenutku ne interesuje”.

Marković je naglasio da JS „dovodi investitore, vodimo privrednike u države EU, a evo sutra u Jagodinu dolazi peti Italijan da otvori fabriku. Dali smo mu halu gde će zaposliti 150 ljudi i proizvodiće kuhinje a paralelno će u industrijskoj zoni početi da pravi proizvodni pogon”.

Odgovarajući na pitanje o mogućnostima vanrednih izbora u Vojvodini, gde je JS deo opozicije, Marković je napomenuo da se stranka na čijem je čelu ne bavi ni vanrednim izborima jer, kako je istakao, „mi smo uvek za to da izbori budu održani na vreme, osim ako se desi puno afera, zloupotreba i slično”.

„Mi nemamo vremena za to da se izbori održavaju svake godine ili svake druge, da trošimo toliko para za izbore”, rekao je on.

Ističući da u ovom trenutku nije dobro da budu raspisani vanredni izbori, jer Srbija treba da dobije datum za početak pregovora sa EU, Marković je dodao da „vanredni izbori, pa i kada je u pitanju Vojvodina”, ne bi trebalo da se raspisiju do početka sledeće godine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *