Маровић се лечи у Београду, одложено издржавање затворске казне

Маровић се лечи у Београду, одложено издржавање затворске казне

28 октобра 2016

marovic_620x0

Некадашњи високи црногорски и функцонер бивше СРЈ, Светозар Маровић одложио је издржавање затворске казне коју је требало да почне у петак, јер је на лечењу у Београду, потврдио је његов адвокат Здравко Беговић.

Маровић је сутра требало да се јави у затвор код Подгорице ради издржавања затворске казне од три године и десет месеци на коју је осуђен после нагодбе с Тужилаштвом које га је теретило да је био на челу криминалне групе која је оштетила буџет за више милиона евра.

„Сасвим је јасно да је стање мог брањеника веома лоше и да он није способан да издржава казну“, казао је медијима адвокат Беговић и додао да је Маровић на лечењу у Београду.

Према његовим речима, суд је благовремено о томе обавештен, а предочена му је и медицинска документација о здравственом стању до скора високог функционера владајуће Демократске партије социјалиста.

Беговић је изразио уверење да ће издржавање казне бити одложено за временски период који је потребан за опоравак Маровића, након чега би требало да добије нови позив.

Маровић је оптужен за штете које су настале у пословима с препродајом општинског земљишта у Будви и градње у том туристичком центру.

Он се поред затворске казне обавезао да плати 100.000 евра у хуманитарне сврхе и 1,096 милиона евра на име штете.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Derim says:

    Ološ se ne leči nego se krije od zakona. A Srbija je azil za belosvetske kriminalce i ubice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u