МАРШАЛ ХАФТАР добио понуду која се не одбија!

MARŠAL HAFTAR dobio ponudu koja se ne odbija!

13 aprila 2019

Saudijska Arabija je obećala komandantu Libijske nacionalne armije Halifi Haftaru desetine milione dolara za zauzimanje Tripolija, piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na izvore u saudijskim vlastima.

Američki list tvrdi da je predlog podnet tokom posete generala Haftara Saudijskoj Arabiji, nekoliko nedelja pre nego što je počela ofanziva na Tripoli 4. aprila.„Bili smo vrlo širokogrudi“, rekao je jedan izvor.

Kako navodi list, libijski general je prihvatio ponudu Rijada.

Prošlog četvrtka maršal Halifa Haftar naredio je svojim snagama da krenu u ofanzivu na Tripoli radi oslobađanja od terorista. Odredi Haftarove armije uspostavili su kontrolu nad gradovima Garjanom i Surmanom, koji se nalaze južno od libijske prestonice.

Operativni štab Vlade nacionalnog jedinstva Fajeza Saradža saopštio je da su vojni avioni Libijske nacionalne armije pod vođstvom Haftara bombardovali jedini aktivni aerodrom libijske prestonice Mitigu, nakon čega su ukinuti svi letovi.

Snage lojalne Vladi nacionalnog jedinstva Libije objavile su 7. aprila početak operacije „Vulkan gneva“ protiv Libijske nacionalne armije.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad2 says:

  On je star, ako sad ne pokuša da postane diktator libije posle više neće moći.Taj lik je igrao na 3 stolice i pre svega i iznad svega je zaslužan za izdaju gadafija, zatim su ga šutnuli iz NATO u stranu i postavili svoje marionete u tripoliju i pod njihovu kontrolu su stavili "prihode" od nafte. Dalji ciklus pljačke je išao razradjenim bankarskim kanalima preko pariza a nafta iz libije je prikazivana na svetskom tržištu kao skok proizvodnje američke naftne industrije:) rafinacija se obavlja u italiji i špagetoni dobijaju svoju proviziju za to, sve u svemu čopor hijena koji je iskasapio plen,da london je takodje dobio svoj deo ali u KEŠU i ZLATU libijske nacionalne banke koje je misteriozno "nestalo".Kakva zla banda, a ovaj "general" je sa njima radio direktno, i zato pacovi iz NATO skviče jer znaju kakav je to opasan ološ i da sa njim neće lako izači na kraj, što i ovaj "poklon" iz s. arabije jasno pokazuje.Tip je spreman na sve samo da on postane kalif libije a posle toga će u z.mediteranu NATO imati piratsku državu na čelu sa komandantom koja ih mrzi iz dna duše i koji je spreman za neku kintu čak i ruske radarske instalacije da postavi tu:)Nazdravlje im ako ovaj lik uspostavi svoj režim u libiji, NATO će morati ponovo da vojno interveniše ali i to je pitnje koliko će biti opasno,jer ovoga puta narod u libiji će biti uz bilo koga, samo da je protiv NATO.Posle iskustva sa njihovom "demokratijom" ta organizaija zajedno sa EU i USA tamo nemaju šta da traže.Trenutno oni i dalje kontrolišu naftu ali je pitanje vremena kada će se pojaviti novi gerilski pokret protiv okupacije mada uspeh ovog haftara to može da odloži, ali sa druge strane njehova pobeda bi dovela do toga sigurno , kada on olaid papke ili ga NATI izreguliš.Sve u svemu ovaj napad haftar je stavio u pokret proces oslobodjenja libije hteo on to ili ne:)Tek će se pratovati tamo a ne treba smetnuti sa uma egipat koji je jš uvek neodlučan u pitanju libije, ali im i u kairu postaje sve jasnije koliko im je gadafi i njegova politiki nezacvisne libije, u stvari čuvao ledja, i može se očekivati da će i u kairu konačno da otvore oči povodom libije i SAMIH SEBE i onoga što njima sleduje a nije im došlo samo zbog komplikacija i prolongiranog haosa u libiji.

  • Zoran says:

   Sve u svemu, ako ga uboije NATO i nije steta.

 2. samostalan says:

  Saudis su sluge Izraela, a bliski saradnici izraelskih kelnera Trampa i Putina. Sve klizi kao po puteru. Otimacina nafte prvo, a posle podela plena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *