МАСАКР У ТЕКСАСУ: Најмање 27 мртвих

MASAKR U TEKSASU: Najmanje 27 mrtvih

5 novembra 2017

Najmanje 27 ljudi ubijeno je u pucnjavi koja se dogodila kada je naoružani muškarac ušao u baptističku crkvu u Saderlend Springsu, u Teksasu i otvorio vatru na prisutne.

Policija je saopštila da je napadač mirno ušetao u crkvu tokom nedeljne službe i otvorio vatru. Lokalni policijski komesar potvrdio je da je ubijeno najmanje 27 ljudi. Među stradalima ima i dece.

Kako je navedeno, među mrtvima je i napadač, ali zasad nije jasno da li ga je ubila policija ili je oduzeo sebi život.

Na lice mesta stigli su i pripadnici federalnih službi FBI i ATF, koje su preuzele istragu. Kako je saopštio jedan FBI agent, još uvek nisu poznati motivi napada.

Jedan od svedoka rekao je kako je čuo da je napadač ispalio više od 30 metaka.

U bolnici, koja se nalazi nedaleko od mesta pucnjave, rekli su da su zbrinuli „brojne žrtve sa prostrelnim ranama“, prenosi AP. Portparolka te ustanove odbila je da kaže koliko pacijenata su primili.

– Detalji su i dalje nejasni, ali zasad znamo da ima oko 27 mrtvih i više od 20, 25 povređenih -rekao je lokalni komesar Albert Gomez.

Prema nezvaničnim informacijama, napadač je bio u „punoj ratnoj opremi“.

Kako prenose svetski mediji, posle pucnjave došlo je do kratke potere, koja je završena smrću napadača.

Na video snimku lokalne televizije vidi se da celu tu oblast nadleću dva helikoptera, kao i ambulantna kola koja povređene odvode u obližnje bolnice, prenosi AP.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *