МАСАКР У ТУНИСУ: У нападу на музеј убијено 17 туриста

MASAKR U TUNISU: U napadu na muzej ubijeno 17 turista

18 marta 2015

must-credit-vbtunisia.com-1-2048x1152-20150318-125510-240Najmanje 17 turista stradalo je u napadu na muzej „Bardo“ u Tunisu. Vlasti su saopštile da je drama okončana pošto su ubijena dvojica naoružanih napadača. Kako prenose mediji, oko 200 talaca oslobođeno.

U toj akciji ubijen je i jedan policajac i jedan lokalni stanovnik, saopštio je danas portparol ministarstva unutrašnjih poslova Tunisa.

Svi taoci su oslobođeni i operacije spasavanja okončana.

Nešto ranije, agencija Sputnjik je prenela da je odgovornost za napad preuzela ekstremistička organizacija Islamska država.

Među turistima koji su ubijeni i uzeti za taoce u današnjem napadu na muzej Bardo u prestonici Tunisa nema Srba, rekao je Tanjugu ambasador Srbije u Tunisu Nikola Lukić.

„Prema svim podacima koje smo dobili od Ministarstva unutrašnjih poslova, turističkih agencija i jednog od vodiča koji je bio u muzeju u vreme napada, ali je uspeo da pobegne, srpskih turista u muzeju nema“, rekao je on.

Ambasador Lukić je naveo da se u Tunisu trenutno nalaze samo dvoje turista koji borave na jugu zemlje, kod Susa.

Prema nepotvrđenim izveštajima, naoružani napadači u vojnim uniformama upali su sa kalašnjikovima u muzej i otvorili vatru na turiste.

Dvojica napadača su se zabarikadirali u muzeju gde drže kao taoce više turista.

Muzej se nalazi u blizini parlamenta koji je u međuvremenu evakuisan, a kompleks su okružile snage bezbednosti, prenosi Bi-Bi-Si.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *