МАСК ОБЕЋАВА слање људи на Месец кроз пет, а на Марс кроз – седам до девет година

МАСК ОБЕЋАВА слање људи на Месец кроз пет, а на Марс кроз – седам до девет година

10 априла 2024

АМЕРИЧКИ бизнисмен – оснивач SpaceX Илон Маск -изјавио је да ће у року од пет година његова компанија бити у стању да људе доставља на Месец, а за седам до девет година на Марс.

Додатно је објаснио: „Први Starship (Звездани брод) који ће слетети на Марс биће без људи. Надам се да ћемо ту експедицију реализовати кроз пет година. Али, верујем да ћемо у том року – дакле, за пет година – искрцати прве људе на Месецу.У наставку је рекао: „Први људи на Марсу биће кроз седам година до девет година. Отприлике у том року. Човечанство ће са та два искрцавања моћи да у будућности допре до других планета и да тако повећа своје шансе да преживи“.

Маск је 6. априла изјавио да људској цивилизацији преостаје још само неколико стотина година постојања ако не постане међупланетарна.

Према његовим речима, потребно је одржати садашњи ниво технолошког развоја док насељавање Марса не постане реално и одрживо.

Он сматра да Црвена планета у року од 20 година може постати подесна за боравак људи.

Дан касније, 7. априла, Мак је током говора у бази SpaceX појаснио да би за колонизацију Марса у наведеном року било неопходно да се тамо испоручи најмање милион људи и неколико милиона тона терета.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Dragan says:

    Aha... Hoćemo i da se iseljavamo tamo možda? Da počnemo sa upropašćavanjem i ostalih planeta? Medjunarodne selidbe pro move će početi da rade i na interplanetarnom nivou, i tako... E moj Elone, muka je to kad ne znaš šta ćeš s parama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u