Маслиново уље успорава старење

Маслиново уље успорава старење

9 маја 2017

Маслиново уље требало би да постане саставни део исхране јер може да се користи за готово сва јела и салате. Ако имате више од 50 година, последњи је тренутак да почнете да га употребљавате, нарочито ако имате хипертензију, ангину пекторис, лошу циркулацију, повишен холестерол и масноће у крви, масну јетру… Или, ако желите да живите дуже, а да спорије старите. Студије су показале да оболели од кардиоваскуларних болести за трећину мање умиру уколико пређу на исхрану са маслиновим уљем.

Маслиново уље можете користити и за прављење укусног намаза за сендвиче или као прелив за рибу и пилетину (у блендеру измиксајте очишћене маслине, маслиново уље, мало белог лука и сезонског поврћа по жељи. Мере одредите у зависности од количине рибе или пилетине).

А ако више волите маслине, послужите их уз аперитив, сир или добро црно вино, или их исецкајте и додајте у салату од туњевине или пилетине.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. andje says:

    Ono jes, samo čekaj prijatelju najpre malko da ostarim. Ne valja prećerivati s mladošću. A spas i život večni je u Gospodu našem i Spasitelju Isusu Hristu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u