МАСОНИ КОЈИ ВЛАДАЈУ СВЕТОМ УПРАВЉАЈУ СРПСКИМ ПОЛИТИЧАРИМА! Ово је списак свих главешина из Србије

MASONI KOJI VLADAJU SVETOM UPRAVLJAJU SRPSKIM POLITIČARIMA! Ovo je spisak svih glavešina iz Srbije

31 marta 2019

Od kada je sveta i veka masoni imaju „svoje ljude“ u srpskoj politici, a samim tim i učešće u vlasti. Najnovija afera o navodnim kontaktima lože i poslanice Dveri Marije Janjušević ponovo je pokrenula ovo pitanje.

Poslanik u Narodnoj skupštini i bivši funkcioner Dveri Srđan Nogo potvrdio je da se i na stranačkim organima te stranke raspravljalo o tome da li je Marija Janjušević član neke od loža ili nije.– Marija je potvrdila da je bilo kontakata, ali rekla je da se iščlanila iz takve jedne organizacije – rekao je Nogo.

Janjuševićeva, čak i da je priča tačna ne bi bila prva sa političke scene koja je mason.

Ranije su mediji pisali da su bivši ministri Goran Svilanović, Vuk Drašković i Dušan Mihajlović bili članovi masonskih loža, ali da su ih napustili.

Vuk Drašković, predsednik SPO, 1999. godine je, prema pisanju pojedinih medija, navodno u Grčkoj primljen u Savez slobodnih zidara.

Vojislav Milovanović, nekadašnji ministar vera, prema tim napisima bio je u Velikoj regularnoj loži Jugoslavije.

Prema tvrdnjama Vojislava Šešelja, u rad grupe slobodnih zidara svojevremeno su navodno bili uključeni Slobodan Vuksanović, Dragoljub Mićunović, ali i Branislav Lečić (nekadašnji ministar kulture).

Jedan od masona navodno je i potpredsednik Stranke pravde i pomirenja, čiji je osnivač Muamer Zukorlić, dramaturg Nenad Prokić.

Masonsku ložu – „Viteški kralj Aleksandar Ujedinitelj“ predvodi srpski političar Nebojša Tepavac (30) iz redova SDPS-a.

„Večernje novosti“ su ranije pisale da su među zidarima i Bojan Pajtić, Zoran Živković, Branko Krga, bivši načelnik Generalštaba, Svetko Kovač, bivši načelnik VBA, Stevan Nikčević, bivši načelnik BIA i državni sekretar.

Ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić, takođe je, kako tvrde teoretičari zavera bio u nekim organizacijama ovog tipa, ali na srednjem nivou, a kako kažu “stručnjaci”, nije shvatio njihov karakter i sopstvenu poziciju u njima, pa ih je napustio.

Takođe i ime bivšeg ministra finansija Lazar Krstić pominjalo se u medijima, tačnije da je američki mason, o čemu su navodno postojali i podaci na internetu. Državni sekretar Laslo Cikoš iz Saveza vojvođanskih Mađara takođe je pominjan slobodni zidar.

Skoro da je svaka stranka imala svog predstavnika među zidarima, a prema pisanju medija masoni nisu zaobišli ni SPS, te je tako Slobodan Cvetković, funkcioner SPS-a, visoki je starešina masonske lože u Srbiji, a predstavljao je i Srbiju na jednoj od godišnjih skupština masona istočne Evrope.

Kada čujemo reč „mason“, prva pomisao je da se radi o nečemu mističnom, tajnom, nedostupnom… Pre dvadesetak godina možda je i bilo tako, ali danas masoni imaju svoje sajtove, sve je jasno, ko su, šta su, koja je njihova misija, makar je tako na prvi pogled.

Pod zaštitom Regularne Velike Lože Srbije danas uspešno radi 35 Loža u orijentu Beograd, Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Vršac, Smederevo, Kragujevac, Niš, Zaječar i Kosovska Mitrovica. U okviru RVLS rade i dve lože na stranim jezicima – Loža „Saint John“ na engleskom jeziku i Loža „Lessing“ na nemačkom jeziku (broj ispred imena Lože označava njen broj u registraciji RVLS).

(espreso. rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Bombu baciti u leglo DEMONA. Nijedan rat nije poceo bez njihovog tutorstva. Keceljasi, masoncici, podguzne muve, podrepasi… Serem im se za dusu. To sto se vise ne kriju je rezultat misljenja da im Niko nisat ne moze. More doci ce na vlast jednom i DRZAVNIK pa da vidis belaja. Mole se Luciferu i samo zlo donose sire i raspaljuju. Bandera je svetinja za sve tajno-polutajno. Piramida klasicna a car ubira samo onaj najveci. Ova potrckala mogu da jedu ono sto se ne jede. Pajtic, Draskovic i osatla bezvredna gomila govana. To pozatvarati i biti dok se ne useru a posle ich biti sto su se usrali. Ko ich izdrzava. Drzavni budzet i grbaca naroda da se bolje klanjaju luciferu. More nanu li vam poganu.

 2. Branicevac says:

  Ljudi Bozji pa to svi znaju to nije nikakva novost!

 3. samostalan says:

  Blago nama, samo 35 loza, sta zna dete sta je trista kila.

 4. Dulle says:

  Haha,izgleda da su i masoni izgubili sve kriterijume.

 5. samostalan says:

  Svaka dzukela moze biti njihov clan, znaci da im se blizi kraj, sve vise lice na KPJ.

 6. Budi Bog s nama says:

  Srbija se dobro založila sa ložama. Ali pravoslavna hrišćanska Srbija? Treba znati da su one jevrejskog porekla i da odudaraju od hrišćanstva, u tom smislu što njihovi članovi ne priznaju Hrista za svog Spasitelja. Oni zapravo tek čekaju pojavu Mesije, grade hram u Jerusalimu i čekaju, zato se zovu slobodni zidari jer smatraju da im je dano od Boga da sazidaju novi hram u Jerusalimu na brdu Morija, gde je zaista već i bio. Šestar, mistrija, zidarske kecelje i Stari Zavet, knjige Mojsijeve i knjige proroka. Za inicijaciju počinju od cara Davida koji je obećao Bogu da će mu sazidati hram u Jerusalimu. Oni traže potpunu posvećenost svojoj nameri, ne mogu tu biti neki političari skorojevići i ludaci poput Vuka. U njihovu organizaciju se stupa samo tako, i ne može sad oću, sad neću. U Beogradu RTS je snimala zvaničnu organizaciju i postoji i na youtube, i oni kažu da ima mnogo nekih koje oni zapravo ne priznaju. U Bibliji Hristos govori da je prorokovano za njih da će odbaciti ugaoni kamen - temeljac koji je Hristos i da zato njihova građevina neće moći da se održi. Zato bežite od njih, priđite Hristu - istinskom Spasitelju.

 7. Monar says:

  Komunisti vladaju Srbijom od 1944-te. To su fakti. Treba otvoriti arhivu da vidimo istinu i otkrijemo mrežu saradnika DB Slobodana. Gde su šta rade? Orezuju vinograde ili i dalje po starom zanatu zabluđuju narod

  • den says:

   BRAVO !

 8. On je taj says:

  "Prema tvrdnjama Vojislava Šešelja, u rad grupe slobodnih zidara svojevremeno su navodno bili uključeni Slobodan Vuksanović, Dragoljub Mićunović, ali i Branislav Lečić (nekadašnji ministar kulture)". U toku rata se Tuđmanova savetnica Ljiljana Zelen Maksa u Madridu sastala sa Šešeljem i učlanila ga u neku katoličku(gde i pripada) masonsku ložu. Toliko, koliko da ne bude samo:"Dvžte vopova!"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *