Masovna prevara turista u Turskoj

Masovna prevara turista u Turskoj

29 августа 2014

turska5Više stotina turista naselo je na lažne hotelske internet stranice turističke agencije iz Antalije, uplativši prevarantima novac za lažne rezervacije smeštaja.

Hoteli koji su se našli na meti prevaranata tvrde da ukupan pokradeni iznos dostiže oko pet miliona turskih lira, što je oko 1,7 miliona evra.

Prema pisanju turskih medija, koje prenosi hrvatski Poslovni dnevnik, agencija koja je radila pod nazivom TTM Tourism na stranicama www.tatilmanya.com, zavarala je stotine potencijalnih klijenata koji su poverovali u jeftine ponude letovanja.

Udruženje putničkih agencija (TURSAB) agenciji iz Antalije oduzelo je dozvolu za rad, a u toj agenciji, koja posluje od 2008. godine, kažu da nemaju veze sa prevarom, tvrdeći da im je neko hakovao internet stranice.

Klijenti, pak, tvrde da je agencija sastavila lažne stranice poznatih i popularnih hotela na destinacijama kao što su Bodrum, Antalija, Kemer.

Na internet stranicama su uz ponude hotela navedeni brojevi telefona navodnih hotelskih službenika, koji su odgovarali na pozive klijenata i izveštavali ih da su rezervacije u proceduri, pa su gosti smeštaj uplatili onlajn.

Klijenti su preko elektronske pošte dobili svu putnu dokumentaciju – vaučer i ugovor koji potvrđuje rezervaciju.

Međutim, samo par dana pre puta klijente su telefonom zvali lažni hotelski radnici da ih obaveste da je njihova rezervacija otkazana, pojasnivši im da su primili pritužbe gostiju zbog trovanja hranom i da će im novac vratiti u roku od 14 dana, što se nije dogodilo.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u