МАТИС У ЗАГРЕБУ ДОГОВАРА ПАКЛЕНИ СЦЕНАРИО ЗА СРБИЈУ! Ево шта се дешава

MATIS U ZAGREBU DOGOVARA PAKLENI SCENARIO ZA SRBIJU! Evo šta se dešava

14 jula 2018

Enver Hodžaj, zamenik kosovskog premijera, je tokom susreta sa ministrom odbrane SAD, Džejmsom Matisom, u Zagrebu na današnjem sastanku Jadranske povelje, tražio podršku za transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, preneo je portal „Koha.net“.Hodžaj je Matisu, kako se navodi, rekao da je Priština spremna i da ispunjava sve predviđene uslove da ima oružane snage. Zamenik premijera je, kako se navodi, rekao da je važno istaći da su KBS spremne za transformaciju u „tradicionalnu vojnu snagu sa mandatom teritorijalne odbrane“. Matisu je, kako se navodi, preneo da smatra da je „suvereno pravo“ Prištine da ima oružane snage.

– To je proces profesionalnog razvoja, a pripreme za transformaciju KBS su izvršene uz podršku NATO i partnerskih zemalja. Međutim, ovaj proces je u poslednjih nekoliko godina bio neizvestan. Kosovo je jedina država na Balkanu i Evropi koja nema vojsku zbog spoljnih prepreka da se okonča tranzicija – rekao je Hodžaj.

„Koha“ navodi da je Hodžaj optužio Beograd da blokira transformaciju KBS u vojsku političkim pritiskom na, kako je rekao, srpske poslanike u kosovskom parlamentu.

Navodi se i da je Hodžaj zatražio punopravno članstvo Prištine u Jadranskoj povelji, čijim skupovima nekoliko godina prisustvuje kao posmatrač, što su, piše Koha, podržale Crna Gora, Albanija i Makedonija. Inače, poseta Matisa Zagrebu, gde je danas održan sastanak Jadranske povelje, kojem predstavnici Srbije nisu prisustvovali, prva je zvanična poseta jednog visokog predstavnika američke administracije od dolaska na vlast predsednika Donalda Trampa.

KOMENTARI9 komentara

 1. Miroslav says:

  Hrvati znaju šta hoće dok Srbi pojma nemaju. Ko muve bez glave. Bili Srbi skroz do Karlobaga i umesto jednoglasno da se ujedine skupa sa Srpskom a ne ovako, pakleni plan. Rusi ojačaše a Hrvati izvlače korist od tog a Srbi kao EU nema alternativu. Ta ista EU će Srbiji spakovati milione muslimana pa ćemo doživeti tu "EU nema alternativu". Ako Srbi nastave sa svojim idiotizmom, Hrvatska će doći do Zemuna. Ni kolevku Srpstva KosMet ne umemo sačuvati. Koliko smo glupi dobro što uopšte postojimo.

  • pravda says:

   slazem se. da smo pametni da se okrenemo rusiji

  • Željko says:

   Nema potrebe za promjenom granica jer hrvatska "kifla" je zemljopisno najljepša, najljepše more, najljepša žitnica, najljepša jezera Plitvice, najljepši povijesni grad Dubrovnik, najbolja repka koja je prvak svijeta u nogometu, ma najbolji smo!!

   • Nebeska Srbija says:

    Zato sto se oteli od Srba.Srbi su nebeski narod pa vam je ta oteta zemlja toliko lepa.

 2. dane Radakovic says:

  Srbi NE Postoje Srbi Ne Smeju u SRBIJI DaDodu u Svoje Svetinje Na KOSOVO Da Se Pomole Za S voje Zdravlje i Svoju DECU Sad Odlazi Makedonija Sledece Je SRBSKA REPUBLIKA

 3. milorad says:

  ma jok opušteno , " besni pas" ih loži. Hrvati ne smeju da izadju izvan svojih granica koje su ionako preterane:)

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   upravo tako, oni masovno izumiru i napuštaju "lijepu njihovu" kromanjonsku kopačnicu kontejnera i bede, na popisu iz '91.u Kromanjoniji je popisano 4,7 mil od čega Kromanjonaca 3,7 mi.,sada je ukupno tamo 3,2 mil.od čega oko 2,7 mil Kromanjonaca a iseljavanje je godišnje oko 300.000, znači još 3-5 godina i tamo će ostati samo penzioneri da žive. Zaduženi su sa 60 mlrd.evra a dug samo raste,još kad im ova besna psina proda kaubojsko naoružanje bankrot je momentalno neminovan a onda će da pasu travu.

 4. rajko says:

  Jednostavno resenje. Koliko siptara policajaca na KiM - toliko srba. Koliko siptara vojnika na KiM toliko srba. Siptarima neka komanduje ko hoce, srpska vojska i policija da ima svoju komandu. Kakvo siptari imaju naoruzanje takvo i srbi da imaju. Sve drugo je izdaja i predaja KiM.

 5. Cvetko says:

  Besni pas dogovorio sa hrvatima nove hilokoptere, AH 54-Apache.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *