МАТВИЈЕНКОВА: „Европа неће скоро укинути санкције Русији“

MATVIJENKOVA: „Evropa neće skoro ukinuti sankcije Rusiji“

23 maja 2017

Predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko smatra da ne treba računati da će Evropa u bliskoj budućnosti ukinuti sankcije Rusiji.

„Činjenica da sankcije ostaju na snazi nema racionalno objašnjenje. Očigledno da neki političari na Zapadu smatraju da će, ukoliko ih ukinu, ’ukaljati obraz‘ i oslabiti svoju poziciju. Teško da se može računati na ukidanje sankcija u bliskoj budućnosti“, rekla je Matvijenkova u intervjuu za list „Izvestija“.

Predsednica Saveta Federacije smatra da će se pre ili kasnije ukidanje sankcija dogoditi. Na takav razvoj događaja podstiče „politička i ekonomska logika“.

Odnosi Rusije i EU su se pogoršali zbog situacije u Donbasu, gde je Kijev u aprilu 2014. godine pokrenuo vojnu operaciju protiv samoproglašene LNR i DNR, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Zapadne zemlje nametnule su niz sankcija protiv Rusije, na koje je Moskva uzvratila odgovarajućim merama.

rs.sputniknews.com

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Sankcije su metoda borbe EU i USA protiv svog neprijatelja, i za sankcije uvek mora biti neki izgovor. Ništa lakše nego naći izgovor. Kada bude zapretilo da će sankcije protiv Rusije postati baš kontraproduktivne, EU će ukinuti sankcije. Tada, ako je Rusija pametna i jaka, ona treba da nastavi te „sankcije“ protiv nje, i tako bude još jača, a Sionske Mudrace iz EU ostaviti da ufću i mole da Rusija ukine sankcije koje je su EU uveli protiv Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *