МАТВИЈЕНКОВА ВУЧИЋУ: Путин вас чека у Москви

MATVIJENKOVA VUČIĆU: Putin vas čeka u Moskvi

21 novembra 2017

Predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko je na početku sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem poručila da Srbija nema razloga za brigu jer Rusija neće promeniti stav kada je u pitanju naša zemlja.

Kako je rekla, Rusija će nastaviti da podržava teritorijalnu celovitost Srbije i da razvija odnose zasnovanim na obostranim interesima.

„Srećna sam zbog našeg ponovnog susreta, poslednji put smo se sastali 2015. godine dok ste obavljali funkciju premijera. Želim da prenesem pozdrave našeg predsednika Vladimira Putina i da poručim da vas on čeka u decembru u Moskvi, kao i da je siguran da će ta poseta dati novi impuls rusko-srpskim odnosima“, istakla je Matvijenkova.

Ona je naglasila da će ta poseta biti idealna prilika da se ponovo sagledaju strateški odnosi između Rusije i Srbije i da se naprave planovi za dalju saradnju.

„Vi niste samo naš partner, već i naš bratski narod. Rusija je uvek bila tu pored Srbije, tako će biti i u budućnosti, baš kao i kada je u pitanju kosovski problem“, poručila je Matvijenkova.

Ona je dodala i da je celokupna istorija rusko-srpskih odnosa bila takva, i da će Rusija nastaviti da sprovodi tu politiku, jer je, kako je istakla, Rusija uvek držala svoju reč.

„Mi visoko cenimo dostojanstvo srpske vlasti i naroda jer ne podleže pritiscima po pitanju menjanja politike prema Rusiji. Srbija ume da kaže ne i ima privilegiju sopstvenog integriteta“, zaključila je Matvijenkova.

Vučić je, međutim, rekao da je Srbija zahvalna Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu jer je nakon isporuke aviona MiG-29 postala bezbednija zemlja.

On je izrazio uverenje da će odnosi između Srbije i Rusije nastaviti da se razvijaju, te da će i trgovinska saradnja nastaviti sa rastom.

Vučić je ponovio stav da Srbija nije uvela sankcije Rusiji i da nikada to neće učiniti.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rade Kornjaca says:

    Jedva je zena dosla na red posle onolikog sorosijanskog shljama...

  2. HG says:

    Vucic ce uskoro priznati Kosovo i dati stolicu Haradinaju presvetom u UN sa zvezdicom * a Rusija ce i dalje smatrati KiM kao delom Srbije kao sto i Canak drzi Pavelicevu i Krajacicevu sliku u radnoj sobi a ne zna da su umrli i oni i njihove ideologije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *