МЕДИЈИ БРУЈЕ: Албанци спремају инвазију на „Трепчу“, а KФОР све зна!?

MEDIJI BRUJE: Albanci spremaju invaziju na „Trepču“, a KFOR sve zna!?

13 marta 2019

Kosovske vlasti planiraju da upadom specijalnih jedinica kosovske policije preuzmu postrojenja „Trepče“ na severu KiM, piše „Blic“.

Time će se, kako dalje navodi list, kosovski Albanci infiltrirati u većinski srpski deo. Izvor „Blica“ iz diplomatskih krugova u Prištini navodi da Kfor raspolaže saznanjima o pripremama za to i da ne isključuje mogućnost da se kosovske institucije upuste u ovakvu akciju.Sagovornik „Blica“ navodi da je sprovođenje akcije, kao i da li će do nje uopšte doći, povezano i direktno zavisi od unutarpolitičkih dešavanja u Prištini, ali i odluka i širih političkih dešavanja oko Kosova. „Međutim, osnov i namera za operaciju postoje“, kaže izvor lista.

Ranije usvojen zakon o „Trepči“ i izglasani Statut u Parlamentu, kosovskim institucijama je argument da „Trepču“ smatraju svojom i kompanijom zasnovanom na kosovskim zakonima, „koja im kao takva i pripada“, piše „Blic“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ivana says:

    Normalno da zna a naredila Merkelica inače Vučićeva najbolja prijateljica šta sad Vučiću pa nećeš protiv ruke koja te hrani ko fućka Srbe mislim narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *