МЕДИЈИ ЋУТЕ, ГРАЂАНИ СРБИЈЕ НЕ ВЕРУЈУ: Шта ради НАТО у Нишу?

MEDIJI ĆUTE, GRAĐANI SRBIJE NE VERUJU: Šta radi NATO u Nišu?

12 decembra 2017

NATO obučava iračke medicinske eksperte u saradnji sa Srbijom, a tronedeljni kurs za stručnjake iz iračkih bezbednosnih snaga počeo je početkom decembra u srpskom centru za vojnu logističku obuku u Nišu.

„Kurs je razvijen u okviru Inicijative NATO za jačanje odbambenih sposobnosti u Iraku i fokusiran je na razvoj sposobnosti stabilizovanja posle trauma i evakuaciju baziranu na kopnu, za grupu stručnjaka iz iračkih ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova kao i antiterorističke službe. Obuku pruža srpski vojno-medicinski tim“, objavljeno je na sajtu NATO.

Alijansa napominje da se ovi napori čine posle slične inicijative sprovedene u novembru u Nemačkoj.

Pored vojno-medicinske obuke, NATO obučava i instruktore iz iračkih bezbednosnih snaga za održavanje oklopnih vozila iz sovjetskog perioda, kao i za suzbijanje improvizovanih eksplozivnih naprava.

Takođe, NATO pruža podršku i savete u drugim oblastima, uključujući civilno-vojnu saradnju, razvoj nacionalnih bezbednosnih institucija i civilno planiranje u slučaju prirodnih katastrofa, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI12 komentara

 1. Zoran says:

  Mki smo okupirana drzav, ne znam sta niej jasno.

 2. buba says:

  Šta rade??? Postavljaju svoje bube,nisu valjda Rusima donjeli kolače.

 3. rajko says:

  koliko se secam draskovic je u ime Srbije (neovlasceno) potpisao SOFA ugovor kojim se dozvoljava prolaz nato trupama kroz nasu zemlju, bez mogucnosti da koriste infrastrukturu jer bi za to bilo potrebno potpisivanje IPAP ugovora. ako pretpostavimo da su sada prisutni legalno onda je napravljen novi ugovor kojim se dozvoljava nato vojnicima koriscenje nase vojne infrastrukture.

  • pedjaprorus says:

   Zemljace,ti ko da si pao s'kruske!? IPAP,NSPO i SOFA sporazumi potpisani u februaru 2o16-te godine.Bilo 15 000 ljudi na demonstracijama,mediji nisu javili. Tada je Srbija definitivno izgubila suverenitet. Nije Briselski sporazum najgore sto je potpisala ova vlast.

  • ilija says:

   svi komunjare u beogradu koji su na vlasti -76- godina su potisali nato paktu srbiju jer je tito usao u nato -1956 godine nemojte pojedince da okrivljivate nego sve crvene koji glasaju za sps i srs tranku sr bi su lud narod

 4. Dragan says:

  Znači počelo je!!! Nemci se leče kod nas!!!

 5. ARTILJERAC says:

  Bušiti gume i gotova stvar, kada pitaju zašto ODGOVORITI pravimo opanke...

  • Velimir says:

   Bravo za komentar

  • Ivan Grozni says:

   Artiljerac, nemoj ljudima davati glupe ideje da stradaju za dzabe. Za vreme drugog svetskog rsta u Lisi kod ivanjice iz rudnika su seljaci ukrali prenosni kais, koji su upotrebili za opanke. Svabe su na pijacu u Ivanjici pohapsili sve koji su imali opanke od tog kaisa. Mnogi nisu ziveli da posvedoca sta je bilo.

 6. goran says:

  Pojacajmo proizvodnju.

 7. Milutin says:

  Pa te ubice i pljačkaše iz nato fašističkog udruženja odmah proterati ili u zatvor zajedno sa ovim našim veleizdajnicima. Koja to džukela sme da dozvoli tim ubicama naše dece da se šetaju i prvociraju po SRBIJI. Samo da ih ja primetim.

 8. PRVA LINIJA says:

  IZDAJA BRACO, KAO I 1941 GOD. VREME JE ZA USTANAK, BOLJE RAT NEGO PAKT, BOLJE GROB NEGO ROB, MA IMAMO SAMO JEDAN ZIVOT, ZAR KAD OSTARIMO I ONEMOCAMO DA SE SECAMO I KAJEMO STO NISMO ILI DA NAS DECA I UNUCI PAMTE I PONOSE SE NASIM DELIMA, SPREMIMO SLIKE I FORMIRAJMO GVOZDENI PUK, DOSLO JE NASE VREME...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *