МЕДИЈИ ЋУТЕ! НАРОДУ НИКО НИШТА НЕ ГОВОРИ О ОВОМЕ: Полиција задужује бојеву муницију, војни резервисти се позивају на вежбе!

MEDIJI ĆUTE! NARODU NIKO NIŠTA NE GOVORI O OVOME: Policija zadužuje bojevu municiju, vojni rezervisti se pozivaju na vežbe!

4 septembra 2016

specijalcirsmaskirniMUP srbije 547

Već nekoliko dana Vojska Srbije i MUP Srbije pojačali su aktivnosti i pripreme za eventualne sukobe ili probleme sa ilegalnim migrantima. Kako „Vesti“ saznaju, učestali su pozivi vojnim obveznicima na vežbe, a policija je dobila bojevu municiju da vežba gađanje iz automatskog oružja.

Naši sagovornici nisu znali da kažu da li je sve to zbog stanja uzrokovanog zatvaranjem granica prema Makedoniji i Bugarskoj i najave novog talasa izbeglica koje su stacionirane u Turskoj.

„Pozvan je jedan broj vojnih rezervista na vežbe. Zadužili su novu opremu, uniformu, borbene rance. Ovo ne bi bilo toliko neobično, iako se već godinama vojne vežbe gotovo ne održavaju, da i oficiri Vojske Srbije nisu u nekoliko firmi počeli da popisuju tešku mehanizaciju i bagere, te obaveštavaju vlasnike firmi da ne smeju da ih prodaju bez odobrenja“, kaže izvor „Vesti“ iz Vojske Srbije.

I u MUP-u Srbije je situacija „neobična“.

„Policajci su zadužili duge cevi. Stigle su nam „marice“ sa municijom i dužni smo da obavimo bojeva gađanja do Nove godine. Veliki broj mlađih policajaca nikada nije pucao iz kalašnjikova, pa sada moraju da vežbaju“, kaže izvor „Vesti“ iz MUP-a Srbije.

Region jugoistočne Evrope podigao se na noge zbog moguće opasnosti od pojačanog priliva sirijskih izbeglica i migranata iz Azije koji i dalje pokušavaju da balkanskom rutom stignu do zemalja zapadne Evrope.

Pojačane aktivnosti vojske i policije, osim u Srbiji, primetne su i u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj, a i Nemačka se ozbiljno priprema, ne samo za novi talas izbeglih, već i za borbu protiv terorizma.

Ovakve pripreme su zbog zatezanja odnosa između Zagreba i Beograda unele među narod obe zemlje strah od novih oružanih sukoba.

Kao i u Hrvatskoj, i u Srbiji su, prema tvrdnji naših čitalaca, učestali pozivi vojnim obveznicima na vežbe, a priča se i da su u toku i policijske pripreme. Međutim, portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić za „Vesti“ kaže da je reč o neosnovanim spekulacijama, jer nema ni govora o podizanju borbene gotovosti, već je reč o redovnim aktivnostima.

– Nećemo ni u kakav rat. Radi se o zakonskoj vojnoj proceduri važećoj za sve građane Srbije, bez obzira na to da li su služili vojsku ili ne, a to je da kada napune 30 godina dobijaju poziv iz vojnog odseka da bi primili raspored za rezervni sastav. Tih poziva će biti i ubuduće, a inače, mi smo prezadovoljni dosadašnjim odzivom građana – naveo je Krivokapić.

Pojasnio je da je reč o radnoj, vojnoj i materijalnoj obavezi, proistekloj iz činjenice da je 2011. u Srbiji obustavljeno služenje vojnog roka.

– Zbog toga su mnogi verovatno pomislili da je tada prestala svaka obaveza prema vojsci i odbrani države, a u stvari nije – kaže naš sagovornik uz napomenu da su oni koji su služili vojni rok u obavezi da budu u rezervnom sastavu vojnih jedinica, dok oni koji nisu, idu u civilnu zaštitu, ili ukoliko sami žele, u vojne jedinice.

Patrole zajedničkih snaga vojske i policije su, prema rečima Krivokapića, pojačane od 19. jula u cilju suzbijanja ilegalnih migracija na granicama prema Bugarskoj i Makedoniji.

– To je dalo zapažene rezultate, jer je uhvaćeno više od 5.200 migranata i 35 krijumčara – naveo je portparol Ministarstva odbrane.

Strah od novih sukoba pojavio se i u Hrvatskoj gde su, takođe, vojni obveznici sa područja Slavonije dobili pozive za novi ratni raspored, ali kako tvrde u Zagrebu, to nisu pripreme za rat, već da se vidi sa čim raspolažu ako dođe do velikih poplava, ili policiji zatreba pomoć u kontrolisanju izbegličkog talasa. Da nema razloga za brigu tvrdi i odlazeći hrvatski ministar policije Vlaho Orepić, ali je, ipak, policajce iz Slavonije ranije vratio s mora, gde su bili na ispomoći.

Slovenija će, ako se ponovi masovni izbeglički talas, biti prisiljena na stroge „krajnje mere“, poručila je ministarka policije Vesna Gjekeš Žnidar, dodajući i da žičana ograda na granici ostaje do daljeg.

Mađarska najavljuje i podizanje drugog bedema, a podigla je na granici policijske i vojne helikoptere, dronove, borbena vozila, termovizijske kamere, konjičke jedinice i obučene pse.

B. Đokić / Vesti

KOMENTARI20 komentara

 1. Zeljko says:

  Korak ide za korakom, mladi Hrvat pod barjakom, boj se bije, bije, hrvatski se barjak vije, za slobodu i za dom, hrvatski dom.

  • Gile says:

   Čoveče tebi treba pomoć! Idi je brzo potraži dok ti se možda još može pomoći! Pročitao sam gomilu tvojih komentara na raznorazne tekstove i ni jedan nije pametan.

  • Svetislav says:

   @Željko.... Ti bi ponovo u rat, ali ovaj put da "zijaniš", jer nema jna da vas ne uništi dok ste bežali preko Save za Slavonski? Što se tiče koračnica i marševa većina kurvatskih "novopečenih" je kopija srbskih! Npr, ova što si je "izrecitovao" je kopija srbskog marša "Marširala Kralja Petra Garda"!

 2. Aleksandar says:

  Ahahahahahaaaa...oooj pesniceee s grguravom kosom,prrrrst u dupe o zacepi nosom :-)))))

 3. Marko says:

  Hrvati pjevaju cetnicke pjesme !!! Boj se bije bije za slobodu Srbije ili marsirala marsirala kralja Petra garda !!! Pravi Srbi ovi Hrvati !!!

  • Hrvoje says:

   Pojma nemate Srbi. Riječ je staroj hrvatskoj koračnici "Marširala, marširala Jelačića vojska" još iz 19. stoljeća. (https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Mar%C5%A1irala,_mar%C5%A1irala,_Jela%C4%8Di%C4%87a_vojska). Pjesmu ste ukrali u 1. svjetskom ratu i ubacili kralja Petra. Nitko nema što Srbin imade... Ima samo ono što ukrade.

   • VLADIMIR PUTIN says:

    BAN JELACIC JE BIO SRBIN PRAVOSLAVAC RODOM IZ PETROVARADINA KOD NOVOG SADA!!! VI POKATOLICENI SRBI,STE NAJVECI KRADLJIVCI SRPSKE ISTORIJE.

 4. vitez says:

  Željko ...to je Srbsko ime ..a jadnik koji ga nosi i ovde komentarise je mentalno retardirana genetski deformisana osoba...koja se zove hrvat ....a ciji su svi preci bili Srbi i pravoslavne vere ...jel tako Željko genetikà je cudo

 5. Bajurina says:

  Uffff sad kad krenu Muslimani Albanci I Hrvati ,jadna li vam majka!!!!

 6. Komadant Sava says:

  jeli..kad krenete govna jesti,nista novo jedete ih stalno !!!

 7. Mare says:

  znate sta kur..vati? I vi i vase ''cvijece'' Vi koji ste toliko ratoborni,a za vreme rata ste se kao pickice krili po podrumima,vas treba u prve redove da vidite kako izgleda kad se nadjes oci u oci sa protivnikom! Jer to nije FarCry4 i Fallout gde mozes da koristis unlimited ammo i ako pogines da ucitas poziciju! Ovde nece biti loading save game-a!

 8. joka says:

  izdace vas vlada srbije ne idite u rat srbi pre smeniti vucica i dacica i nikolica onda ici na granice ne pod njihovu komandu

  • DFVT says:

   I jedan pametan komentar. Nema se ovde za sta uzeti puska u ruke. Bolje je ovu zemlju prepustiti arapima, a mi da se pakuejmo za nemacku.

   • doka says:

    Da da,Dubai i na vodi i arapi na kopnu,bliska budućnost Srbije zahvaljujući srbijancima

 9. doka says:

  Inter magazinu!Čemu ovakvi naslovi,ako su Srbi i Srbija u naslovu uglavnom su sa nekim ''za zasrtrašivanje,plašenje''Srba.Sličite i delujete kao uzbunjivači,propaganda kao da ste neka od nvo.

 10. doka says:

  Bez malo postali ste tabloid,sasvim neozbinjni,izbrisaću vas!

 11. Svetislav says:

  Ban Jelačić je bio Srbin pravoslavac, ali je prešao u rimsku sektu jer nije mogao postati ban u austriji! Inače na njegov zahtev zakletvu je položio i u katoličkoj crkvi kao i u Sabornom Hramu u Zagrebu! Proverite sami!

 12. stenli says:

  Procitah komentar kada krenu hrvati muslimani i albanci,tamana cemo nestati kao narod svi zajedno,to smo mi nepismeni glupi da napravimo normalne drzave,nego ovde se ispisamo i odemo tamo negde preko i glumimo da smo tamo ne nacionalisti,a to samo zato sto smo ovde sirotinja kako u novcaniku tako i u mozgu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *