МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Британија послала 30 специјалаца у Украјину

MEDIJI JAVLJAJU: Britanija poslala 30 specijalaca u Ukrajinu

21 januara 2022

Velika Britanija uputila je oko 30 pripadnika elitne novoformirane specijalne jedinice u Ukrajinu, objavio je „Skaj njuz“.

„Grupa od oko 30 pripadnika elitne jedinice stigla je u Ukrajinu kako bi obučila ukrajinske vojne snage za primenu novog protivtenkovskog naoružanja koje Britanija već isporučila“, navodi se u prilogu te televizije.Radi se o pripadnicima rendžerskog puka u sklopu nedavno osnovane jedinice za specijalne operacije.

Na sajtu britanskog Ministarstva odbrane navedeno je, inače, da postoje četiri takva puka, a oni će „stalno biti prisutni po čitavom svetu kako bi sarađivali sa saveznicima i partnerima i borili se protiv protivnika“ koji predstavljaju pretnju britanskim interesima.

Podsetimo, prethodno je zamenik ministra odbrane Džejms Hipi rekao da je Ukrajini isporučeno nekoliko hiljada lakih protivtenkovskih raketa.

Poslednjih meseci Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.

Zbog toga je ruski predsednik Vladimir Putin zatražio pisane, pravno obavezujuće, garancije Zapada da se neće dalje širiti prema ruskim granicama i da u tom delu Evrope neće raspoređivati naoružanje.

Razgovori na tu temu vođeni su protekle nedelje na tri nivoa – Rusija-SAD, Rusija-NATO i sa predstavnicima OEBS.

KOMENTARI4 komentara

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Nasamaren p u t k o..... Bolecete mnogo od tih reptila.... ""saveznicima i partnerima i borili se protiv protivnika“ koji predstavljaju pretnju britanskim interesima"".... Pa ajde da ubijem pola planetu zbog moih interesa.... Smrdite.gojazni ste.jedete.kupatese.mrzimvas.sve da vam uzmem.... Noz u legha....

 2. Za Srbiju says:

  Nabijaju nos u sve, do jedared.

  • Rocky says:

   Čekam taj dan kad će Rujke otpiriti pirgojnere za sva vremena.Naravno prvo treba tući zmiju u glavu,a zna se ko vlada tim zločinačkim ostrvom.

 3. Velika Metla says:

  POTOPITI PIRGAVO OSTRVO ZLA. SA SVE STANOVNIŠTVOM NARAVNO .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *