МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Британија послала 30 специјалаца у Украјину

МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Британија послала 30 специјалаца у Украјину

21 јануара 2022

Велика Британија упутила је око 30 припадника елитне новоформиране специјалне јединице у Украјину, објавио је „Скај њуз“.

„Група од око 30 припадника елитне јединице стигла је у Украјину како би обучила украјинске војне снаге за примену новог противтенковског наоружања које Британија већ испоручила“, наводи се у прилогу те телевизије.Ради се о припадницима ренџерског пука у склопу недавно основане јединице за специјалне операције.

На сајту британског Министарства одбране наведено је, иначе, да постоје четири таква пука, а они ће „стално бити присутни по читавом свету како би сарађивали са савезницима и партнерима и борили се против противника“ који представљају претњу британским интересима.

Подсетимо, претходно је заменик министра одбране Џејмс Хипи рекао да је Украјини испоручено неколико хиљада лаких противтенковских ракета.

Последњих месеци Запад оптужује Русију да наводно припрема инвазију на Украјину и да у прилог томе иде и чињеница је Москва значајно појачала војно присуство код граница Украјине. Русија одлучно одбацује те оптужбе као неосноване и опасне и истиче да војне снаге премешта на својој територији у складу са Уставом а да Запад све то користи као изговор за даље ширење на Исток.

Због тога је руски председник Владимир Путин затражио писане, правно обавезујуће, гаранције Запада да се неће даље ширити према руским границама и да у том делу Европе неће распоређивати наоружање.

Разговори на ту тему вођени су протекле недеље на три нивоа – Русија-САД, Русија-НАТО и са представницима ОЕБС.

KOMENTARI4 коментара

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Nasamaren p u t k o..... Bolecete mnogo od tih reptila.... ""saveznicima i partnerima i borili se protiv protivnika“ koji predstavljaju pretnju britanskim interesima"".... Pa ajde da ubijem pola planetu zbog moih interesa.... Smrdite.gojazni ste.jedete.kupatese.mrzimvas.sve da vam uzmem.... Noz u legha....

 2. За Србију says:

  Nabijaju nos u sve, do jedared.

  • Rocky says:

   Čekam taj dan kad će Rujke otpiriti pirgojnere za sva vremena.Naravno prvo treba tući zmiju u glavu,a zna se ko vlada tim zločinačkim ostrvom.

 3. Velika Metla says:

  ПОТОПИТИ ПИРГАВО ОСТРВО ЗЛА. СА СВЕ СТАНОВНИШТВОМ НАРАВНО .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u