МЕДИЈИ НАЈАВЉУЈУ НЕШТО ШТО НАРОД НЕ ЗНА! Србија неће подржати Русију кад јој буде најпотребније!

MEDIJI NAJAVLJUJU NEŠTO ŠTO NAROD NE ZNA! Srbija neće podržati Rusiju kad joj bude najpotrebnije!

3 maja 2017

Ministar Đorđević je ranije izjavio da će srpske oružane snage učestvovati u deminiranju Sirije, uključujući Palmiru. Ekspert smatra da to nije moguće zbog vojne neutralnosti Srbije.

Srpski ministar odbrane Zoran Đorđević je obećao da će njegova vojska zajedno sa ruskim snagama učestvovati u deminiranju na teritoriji Sirije. Međutim, vojska Beograda nije spremna na ovakvu saradnju, piše Balkan Insight.

Osim toga, po mišljenju vojnog analitičara Aleksandra Radića, nikakva zajednička operacija nije moguća zato što je Srbija neutralna zemlja i ne može da podržava „nijednu od sukobljenih strana” u sirijskom konfliktu.

Ministar Đorđević je ranije izjavio da će srpske oružane snage učestvovati u deminiranju Sirije, uključujući Palmiru. On je to rekao posle susreta sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom, kada je izjavio: „Srbija će podržati sve inicijative Rusije”.

Đorđević je kasnije priznao da Srbija nema mogućnosti ni specijalno obučene jedinice za ovaj posao, ali da planira da obuči svoje snage.

„Posle toga, možda krajem 2018. godine, moći ćemo da učestvujemo u humanitarnom deminiranju u celom svetu, uključujući Siriju”, rekao je on, prenosi RT.

Vodeći vojni analitičar Srbije Aleksandar Radić smatra da teško da je moguće da Beograd pošalje svoje snage u Siriji na zajedničku operaciju čak i 2018. godine. Ekspert smatra da je Đorđević pogrešio kada je „lako dao takvo političko obećanje”.

„Srpska vojska se ni u kom slučaju neće baviti deminiranjem bilo čega u Siriji iz prostog razloga: to bi značilo da podržavamo jednu od sukobljenih strana”, objašnjava Radić. Prema njegovim rečima, Srbija kao neutralna zemlja može da učestvuje u operacijama u vezi sa sirijskim konfliktom samo pod pokroviteljstvom UN ili Evropske unije.

Ekspert dodaje da su vojni odnosi između Srbije, Rusije i SAD komplikovani , zato što Beograd učestvuje u manevrima i inicijativama sa obe zemlje. Zanimljivo je da je Vašington juče obećao da će srpskoj vojsci dati vojnu inženjerijsku i medicinsku opremu u vrednosti od 435 hiljada dolara, kao i da će poslati vojne instruktore u Srbiju.

KOMENTARI11 komentara

 1. akav crni ekspert... says:

  Radić je obična priglupa jajara na platnom spisku srpskih neprijatelja.Danas svako govno zovete ekspertom.

 2. zoran says:

  U Siriji ne postoje sukobljene strane. Postoji legalna Sirijska vlada i postoje teroristi. Tako da učestvovanjem u deminiranju se niko ne svrstava ni na koju stranu, neko samo radi na razvoju bilateralnih odnosa i ništa više, a taj ekspert vam i nije neki, meni se čini...

  • Djordje says:

   Samo treba da znaju srbi da je sirijski narod medju najpostenije arape i zasluzuje svaku pomoc.

 3. RHshit says:

  "Prema njegovim rečima, Srbija kao neutralna zemlja može da učestvuje u operacijama u vezi sa sirijskim konfliktom samo pod pokroviteljstvom UN ili Evropske unije." A EU je neutralna ??? Prvi put to čujem pošto su sve države EU-a članice NATO-a.

 4. AJaj says:

  Kako ono beše? mi smo mali brod, tj. čamac koji treba da se prikači na nešto veće ali nam nikako ne ide. kuke nam nisu kompatibilne. Ej trula građa potopi se lađa. Levo sir, desno slanina, ispod grla testera, oš sir, oš slaninu, ali nema grla. Nego svako od nas dobiće po delima svojim.

 5. Miloš says:

  Još malo pa se nećemo smeti braniti od šiptara. Od takvih zapadnjački guzičara.

 6. Milisav says:

  Hahaha Neutralna! Na jednoj strani Rusi i legalna sirijska vlada, a na drugoj teroristi i sad ko tu moze biti neutralan nego neka placena bitanga.

 7. igor says:

  Kad dodje do tog trebutka da Rusiji treba pomoc od Serbskog naroda narod ce se organizovati a ove jajare i glupe ministre na celu sa psihopatom Vucicem,ce mo eleminisati ili na robiju sa nji9ma. U Srbiji su na vlasti najgore jajare i nepismena stoka. Neka je vecita slava Bogu ,Rusiji i Srbima.

 8. M says:

  Rusima nikada nitko nije pomogao u nevolji,uvijek su bili sami,oslonjeni na sami sebe.Pa ja im želim u nevolji ljutoj i preljutoj,kad svi budu sami,da budu u pravu i na pravoj strani,Božjoj,,pa da im pristupe pravi prijatelji,oni koji idu k Bogu Svijesno i kroz Smrt!Mogu biti i maleni,ali ako će Svijetlo nositi ispred svih,bit će Veliki.

 9. FN says:

  Naši demineri imaju posla u Srbiji za narednih 50 godina prema tome van pameti je da se ide u Siriju.

  • blaf says:

   Deminiranje kod nas obavljaju Rusi. A ameri došli da nas tome obučavaju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *